Mixed Motion Project 3: Всичко е в подготовката

0
 

Сподели

Shares

MMP (Mixed Motion Project) е проект на мен и Марин Кафеджийски. Най-просто казано: той снима, аз скачам/правя каскади. Това, което се опитваме да направим, няма върховна цел или дълбок замисъл. Това са просто проекти, идеи, които имаме, желанието и способностите да превърнем в реалност. Всеки клип е различна концепция, която ни харесва достатъчно, за да запретнем ръкави и изпълним.
Често ни идва музата за разнообразни неща, но повечето остават в разговорите или в nevergonna-do-to-do листата. За тази идея обаче бяхме сигурни, че искаме да дадем всичко от себе си да се получи. Марин имаше способността да го заснеме, аз имах уменията и желанието да изпълня каскадите, така че единственото, което оставаше, беше да се стегнем, да зарежем голяма част от работните си ангажименти и да снимаме.

Пролет 2017

ВИЖ ОЩЕ: Видеото на Илко Илиев и Марин Кафеджийски спечели голямата награда от международния фестивал New York City Drone Festival

Някои от кадрите костваха доста дубли, докато се заснемат точно, а почти винаги бяхме ограничени от живота на батерията. Така че едновременно действахме с темпо и с финес. Други кадри пък изискваха доста психическа подготовка, и не говоря за прескачанията на дупки и скоците между сгради. Когато си подготвен добре, тези скоци са сравнително лесни. Когато съм сигурен в нещо, височината няма значение, защото няма какво да се обърка. Всичко е в подготовката.
По-трудни за мен бяха кадърът в снега, запалването, спускането от Бузлуджа, плуването в декемврийско Черно море. Друг особено труден кадър беше паркур рънът със събирането на монетите. Защото е сравнително дълъг, с няколко изкачвания и скоци, като последният скок изискваше най-много стамина, която трудно запазвах, докато стигна до него.




Цялото видео заснехме за точно 20 снимачни дни в диапазона от средата на ноември до края на декември. Времето не беше на наша страна и трябваше да дебнем всеки възможен слънчев ден, като след всеки лъч мислехме, че ще е последният за годината. Извадихме късмет и успяхме да си заснемем всички кадри преди големия сняг. Единственото, с което трябваше да се борим все пак, бе студът. Аз загрявах добре и можех да се движа, но на Марин често му замръзваха пръстите, което правеше управляването на дрона сложно. Но все пак се справихме с поставените си цели, точно преди големия студ.




Ако искате да разберете как точно протича снимачния процес на вайръл видеото ден по ден – вижте в пълния вариант на разказа на Илко, публикуван в брой ПРОЛЕТ 2017 на Списанието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.