Дончо и Коко канят

0


Дата на събитието: 07.04.2017

Сподели

Shares

Дончо кани 2017

Дойде време добре познатите склонове на Дончовите караули да посрещнат ски и сноуборд фрийрайд карачите за четвърти пореден път.

Дончо кани в дните между 7-и и 10-и април. Тази година „фрийрайд срещата“ е посветена на Коко Рупчин: „Един истински карач, който носеше пламъка и страстта на фрирайда в себе си. За него Пиринските склонове бяха любимо място, без което не можеше. Нека караме по тях заедно с Коко Рупчин.“, се казва в информацията за събитието, което тази година носи името „Дончо и Коко канят“.

Форматът и идеята на „Дончо“ си остават все същите и добре познати: две дисциплини – Big Mountain Freeride (BMFR) и Free Slope Style (FSS), никакви съдии, участниците отново сами избират най-добрите линии, прожекции на най-добрите рънове от деня. А целта – да се съберат колкото може повече райдъри, всеки сам да заслужи спускането си, да направи толкова спускания, колкото иска и да пробва нещо ново, което винаги е желал.

Как премина миналогодишното издание на „Дончо“, четете тук.

Дончо Кани 2016
Ивайло Ерменков. Фотограф: Виктор Троянов

Тази година екипът на „Дончо кани“ и екипът на “X Lines” планират провеждането на Български фрийрайд серии, оценявани по критериите на Freeride World Tour и с общо класиране. „Дончо кани“ ще бъде домакин на сериите в Пирин – ”Pirin Freeride Challange”.

Състезанието ще се проведе в отделен ден и без да се смесва с програмата на „Дончо кани“. Точната дата ще бъде обявена след преценка на снежните условия, но ще бъде в периода между 7-и и 10-и април: „За целта обаче са ни нужни и състезания, провеждащи и оценяващи се по световните критерии. За да могат бъдещите поколения да имат шанс да развият потенциала си, такива събития трябва да има ежегодно в България. Така някой ден ще можем да ги видим на световните фрирайд подиуми.“, се казва още във фейсбук събитието за тазгодишното издание на „Дончо кани“.

Повече информация за „Дончо и Коко канят“ ще получите във фейсбук събитието тук и официалната страница на „Дончо кани“ тук.

Проучване на Дончовите Караули, март 2014
Проучване на Дончовите Караули, март 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.