Тандемът Радослав Янков и Теодора Пенчева

Българските състезатели взеха участие в отборна надпревара от Световната купа

Сподели

Shares

Националните ни състезатели Радослав Янков и Теодора Пенчева взеха участие като тандем в последния кръг от Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда, който се състоя миналата неделя във Винтерберг, Германия. Българският отбор зае осмо място сред 16 конкурентни двойки, избрани сред нациите с най-добри атлети в паралелните дисциплини. Надпреварата беше в направление паралелен слалом.

Теодора Пенчева се върна този сезон към спортната си кариера в паралелните дисциплини след шестгодишна почивка. Българката (родена 1982 г.) е представител на самоковския клуб „Ледени ангели“ и има близо 50 записани участия на Световни купи. Пенчева се е състезавала на пет световни първенства. На своето шесто, в Сиера Невада, тя постигна резултати от 28-мо и 36-то място, съответно в паралелния и в гигантския паралелен слалом.

Теодора Пенчева
снимка: FB Теодора Пенчева

Отборната надпревара представлява последователно спускане на двамата участници в тандема, които се борят за общо време. В четвъртфинала Радо и Теди бяха победени от шампионите от Сиера Невада, и представители на Австрия, Андреас Промегер и Даниела Улбинг.

Събитието във Винтерберг включваше и индивидуални дисциплини, в които Радо и Теди завършиха съответно на четвърто и 39-то място.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.