Илко Илиев и Марин Кафеджийски с наградата на NYC Drone Film Festival

 
0

Видеото на Илко Илиев и Марин Кафеджийски спечели голямата награда на най-големия фестивал за филми, заснети с дрон, в Ню Йорк – New York Drone Film Festival, както и наградата в категорията си X-Factor. Ако сте пропуснали да видите видеото, за което единствените думи, успяващи да го опишат е – ИСТИНСКА ЛУДНИЦА – може да поправите грешката тук.

А ако се чудите как изобщо се снима това нещо, колко време отнема, как се спуска с рапел кулата на летящата чиния Бузлуджа, колко измръзнали пръста коства управлението на дрон през декември и как Илко се превръща в опитен снежен нудист – може да го научите от самия Илко Илиев в новия пролетен брой на Списанието. Очаквайте го през април, дотогава гледайте видеото! и загрейте с лек тийзър от материала.

ИЛКО ИЛИЕВ ЗА MMP И 2D RUN:

MMP (Mixed Motion Project) е проект на мен и Марин Кафеджийски. Най-просто казано: той снима, аз скачам/правя каскади. Това, което се опитваме да направим, няма върховна цел или дълбок замисъл. Това са просто проекти, идеи, които имаме, желанието и способностите да превърнем в реалност. Всеки клип е различна концепция, която ни харесва достатъчно, за да запретнем ръкави и изпълним.
Често ни идва музата за разнообразни неща, но повечето остават в разговорите или в nevergonna-do-to-do листата. За тази идея обаче бяхме сигурни, че искаме да дадем всичко от себе си да се получи. Марин имаше способността да го заснеме, аз имах уменията и желанието да изпълня каскадите, така че единственото, което оставаше, беше да се стегнем, да зарежем голяма част от работните си ангажименти и да снимаме.

Някои от кадрите костваха доста дубли, докато се заснемат точно, а почти винаги бяхме ограничени от живота на батерията. Така че едновременно действахме с темпо и с финес. Други кадри пък изискваха доста психическа подготовка, и не говоря за прескачанията на дупки и скоците между сгради. Когато си подготвен добре, тези скоци са сравнително лесни. Когато съм сигурен в нещо, височината няма значение, защото няма какво да се обърка. Всичко е в подготовката.

По-трудни за мен бяха кадърът в снега, запалването, спускането от Бузлуджа, плуването в декемврийско Черно море. Друг особено труден кадър беше паркур рънът със събирането на монетите. Защото е сравнително дълъг, с няколко изкачвания и скоци, като последният скок изискваше най-много стамина, която трудно запазвах, докато стигна до него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.