Радослав Янков взе четвърто и шесто място на Световното

Сподели

Shares

Радослав Янков остана много близо до медал в паралелния гигантски слалом, след като стана четвърти в старта от Световното по сноуборд и ски в Сиера Невада, Испания, в четвъртък. Предишният ден се проведе стартът на паралелния слалом, в който Янков взе шесто място. И двете представяния са най-добрите на българина от световно първенство. Участията му в предишни първенства, са преди серията от успехи на Янков на кръговете от Световната купа през миналия състезателен сезон.

В дисциплината за гигантския паралелен слалом Янков постигна най-добро време в квалификациите, на осмина и четвърт финала отново стана първи, а на полуфинала загуби само с две стотни от австриеца Бенямин Карл. Швейцарецът Невин Галмарини успя да надвие българина по време на малкия финал и така Янков остана извън почетната стълбичка този ден.

В дисциплината на паралелния слалом българинът показа голям прогрес, завършвайки шести в сряда, на фона на най-добрия си предишен резултат, 27-мо място, от Лехтал, Австрия, през 2015 г.

Българката Теодора Пенчева също се състезава в паралелните дисциплни на Световното и завърши на 28-мо място и 36-то място в квалификациите съответно на паралелния и параления гигантски слалом.

В неделя Пенчева и Янков взеха участие в последното събитие от кръговете за Световната купа този сезон. Това беше отборно състезание в дисциплина паралелен слалом, което се състоя във Винтерберг, Германия. Отборите се състоят от двама човека, като вторият стартира веднага след финиша на първия и се засича общо време. Българското представяне отново показа високо ниво и отборът ни взе осмо място, сред 16 претендентни двойки.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.