Поглед към филмовата програма на Banff

Част 3

Сподели

Shares

Една от най-интересните селекции на филми на планинарска тематика ще бъде представена пред българска публика на 22-ри и 23-ти февруари в Cineam City Paradise в рамките на Banff Mountain Film Festival World Tour.

Общо 20 късометражни филма ще бъдат излъчени в рамките на планираната програма, които представляват селекцията отличени финалисти от фестивала в Банф, градче разположено в сърцето на канадсите Скалистите планини. Дейността на Banff Centre for Arts and Creativity не се ограничава само с планинарска тематика, а включва събития в много различни сфери на изкуствата.

Следващото съдържание прави кратко ревю на първите пет филма от Ден 2 от предстоящата програма.

„Iran: A Skier’s Journey“ – ски – Канада – 12 мин.

Пътешествие и фрийрайд класика от поредицата на канадския филм продуцент Джордан Менли. В главните роли са скиорите Чат Сайерс и Форест Куутс.



„Give me Five“ – парашутизъм – Франция – 11 мин.

Екстремно, цветно, въздушно: Групов полет над долината на Шамони – и то какъв!

„Fledglings“ – парапланеризъм – САЩ – 26 мин.

Идеален сюжет, написан от един катерач, филмов продуцент, автор и атлет. Когато двама професионални катерачи се озоват на красив връх с парапланери на гръб, може да очакваме неочакваното. Ключова дума, Седар Райт.

„TightLoose“ (ремикс) – ски – САЩ – 9 мин.

Откъс от най-новия филм на Teton Gravity Research, посветен на 21-вата годишнина на студиото. Едно е сигурно, ще се запознаете как празнуват звездите на TGR.

„Metronomic“ (ремикс) – акробатика, музика, скали – Франция – 5 мин.

Откъс от най-новото видео на Flying Frenchies. Който все още не е станал свидетел на това уникално изкуство с нотка лудост, не трябва да пропуска.

Представените филми може да видите на 23-ри февруари между 20 и 22 ч. (21:45). Билети за една (общо 10 филма) или и двете вечери от прожекциите може да закупите на уебсайта на кино салон Cineam City Paradise.

Към остатъка от програмата от Ден 2.

Към програмата от Ден 1.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.