Акция за засаждане на дръвчета до село Боснек

0


Дата на събитието: 30.10.2010

Сподели

Shares

За да променим света в който живеем и да допринесем поне с малко в това да дишаме по-чист въздух, 30.10.2010 г. /събота/ ще се засажда горичка на DRAG в местност до село Боснек.

ЗАСАЖДАНЕ!!!

Дърветата променят съществено мястото, в което живеем – смекчават климата, пречистват въздуха, запазват и подобряват водата, подслон са за дивата природа.

• Като смекчават силата на слънцето, вятъра и дъжда, дърветата реално упражняват контрол над климата, който напоследък е доста краен и непредвидим.

• В близост до дърветата температурите са по-ниски. Охлаждащият ефект на едно младо и здраво дръвче се равнява на десет климатика, работещи по 20 часа на ден.

• Дърветата филтрират и пречистват въздуха, който дишаме като отстраняват от него праха и други вредни частици. Дъждът пък отмива тези замърсители на земята.

• Листата поемат въглеродния двуокис от въздуха, за да образуват въглехидрати, нужни им за структурата и функционирането на растението (учил си го по природознание). В този процес, листата абсорбират и други замърсители на въздуха като озон, въглероден моноксид, серен двуокис. И отделят кислород!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.