Крос кънтри над Сапарева Баня: репортаж

0
 

Сподели

Shares

На 24 октомври, неделя, над малкото планинско градче Сапарева баня се проведе първото крос-кънтри състезание за наградите на кмета на града, г-н Александър Иванов.

Първо крос кънтри над Сапарева Баня

Старт-финалът бе в курортното селище Паничище до хотел Зелени Преслап. Белгийската машина за победи – Уотър Клепе – и приятелите му от ВелоКлуб „Мамут“ бяха подбрали прекрасно трасе, което прекарваше състезателите по коларски пътища, на места кални, а на други и замръзнали.

На няколко пъти трасето пресичаше маловодната по това време на годината река „Скакавица“, като на едно място състезателите трябваше да слизат от велосипедите си и да преминават пеша по заледен дървен мост. Трасето предлагаше и шеметно спускане по тясна и препречена с влажни корени пътека, която отвеждаше бегачите точно под новопостроения лифт за Седемте рилски езера и оттам по замръзналия асфалтов път отново покрай река Скакавица към старт/финалната зона.

Всички състезатели стартираха в 11.30 часа, едновременно в четири възрастови групи: мъже, юноши, ветерани и жени. Мъжете въртяха по три обиколки, юношите две, а жените и ветераните по една.
При мъжете първото място убедително бе спечелено от белгиеца Уоутър Клепе с разлика от около 20 мин. преднина пред втория – Тодор Ангелов от „Лястовица“, Казанлък. Пълното класиране e достъпно тук.

Първо крос кънтри над Сапарева Баня

Амбициите на кмета на общината са състезанието да има дори две издания догодина, както и да се ползва лифта и да се проведе мероприятие и в дисциплината спускане. От страна на ВелоКлуб „Мамут“ има готовност и за двудневно събитие, като единият ден да е отреден за позабравената дисциплина „изкачване“, в която състезателите стартират масово по стръмен, но кратък профил с финал на височина.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.