За всякакви условия

Якета и ръкавици от Burton със защита от Gore-Tex

0
 

Сподели

Shares

През 1997 година Burton започва да си партнира с W.L. Gore & Associates – компанията, стояща зад производството на мембраните Gore-Tex за създаването на нова тогава, серия технически сноуборд облекла. АК е серията, която и до днес се развива с помощта на двете големи компании – Burton и Gore, за да предложи на карачите облекла с възможно най-добрите характеристики по отношение на терморегулацията – толкова важна за практикуващите зимния спорт.

Gore-Tex е първата в света и до момента една от най-добрите водоустойчиви мембрани, която в същото време предлага максимална дишаемост на плата. В резултат от характеристиките на материята, едновременно сме защитени от студа, без тялото ни да прегрява, а влагата, създадена от изпотяването се изпарява далеч от тялото ни.

Част от серията AK са якетата Cyclic и Altitude, които можем да намерим в магазин Drop In.

Burton AK

Мъжкото яке Cyclic от колекцията за 2017 година е предназначено за хората, които биха го използвали ежедневно. То представлява перфектен шел за карачи, които „експлоатират” екипировката си, защото е здраво и издръжливо във времето.

Както всички дрехи и аксесоари в серията AK, така и Cyclic е „оборудвано” с Gore-Tex мембрана, която го прави максимално водоустойчиво, топло и дишащо. Шевовете на якето са подлепени с GORE-SEAM® за предотвратяване навлизането на каквато и да е вода, а циповете са отново водоустойчиви и от YKK. Дизайнът на якето включва вентилационни отвори за по-голямо проветрение при нужда и eргономичен, отблъскващ водата, махащ се паудър гейт (колан, предпазващ от навлизането на сняг) с цип. Моделът може да се закопчава към панталона и включва регулируеми маншети и качулка.

Burton AK

Дамското яке Altitude е изработено с гаранция, че ще ни запази сухи. Подходящо е за носене през целия сезон – от време, в което студеният сняг хрущи под краката ни до пролетта, когато снежната покривка бавно се превръща в киша.
Якето комбинира предпазващата от лоши метеорологични условия Gore-Tex мембрана с дизайн, проектиран, за да предоставя максимално удобство и неограничени движения на носещия. Всички шевове са подлепени с GORE-SEAM® и както при мъжкото Cyclic, циповете са YKK. Качулката на якето е ергономична и регулируема и якето има отвори за допълнителна вентилация. Якето може да бъде закопчано за панталона и е допълнено с паудър гейт, който може да бъде свален, ергономичен е и отблъсква водата.

И мъжкото яке Cyclic и дамското Altitude имат доживотна гаранция.

Burton ръкавици

Освен дрехи, в колекцията на Burton присъстват и аксесоари, защитени с мембраната Gore-Tex. Такива са например мъжките и ръкавици Guide Glove от серията AK и дамските GORE-TEX® Glove+Gore Warm Technology ръкавици.

Топлината на ръцете ни е едно от най-важните условия, за да се чувстваме добре, когато сме навън по пистите или някъде в пудрата. Премръзналите ръце са това, което наистина може да скапе настроението ти, колкото и готино да е в снега.

Затова от Burton създават мъжките ръкавици Guide Glove, които защитават ръцете ни с помощта на комбинация от два слоя материя – мембрана от Gore-Tex и изолация от PrimaLoft® Gold. Те се справят перфектно в запазването топлината на ръцете, защото освен всичко останало са подсилени и с подплата от каракул от вътрешната страна. Дланите са кожени и с подсилен грип за повече здравина, а дизайнът е изработен така, че да приляга идеално заради ергономичната форма. Ръкавиците са с издължен маншет и кожен палец, който позволява свободна работа с мобилен телефон/тъчскрийн, а закопчаването става бързо и лесно с цип.

Burton Women Gloves

Дамските ръкавици пък, са ушити с двуслойно покритие DRYRIDE Ultrashell™ и дишаща GORE-TEX® мембрана. С гаранция, че ще ни запазят сухи без значение какви са условията, тези ръкавици са един от най-предпочитаните модели от колекцията на Burton. Подплатени са с изолация от Thermacore™, която се грижи за топлината на ръцете ни, а едно от най-големите им предимства е махащата се вътрешна ръкавица. Така с един чифт всъщност си осигуряваме опции за всякакви метеорологични условия – само защитната мембрана в дълбокия сняг, вътрешната ръкавица през топлите пролетни дни или двете, когато навън е наистина студено.

Якетата и ръкавици от Burton, защитени с мембрани от Gore-Tex, плюс още страхотни стоки за активности на открито можем да намерим онлайн тук или в магазини Drop In на ул. “Раковски” 166 А и “Раковски” 191 Б.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.