Най-добрите моменти от Световното по екстремен каяк

Зрелищен видео репортаж от събитието

Сподели

Shares
Adidas Sickline Extreme Kayak World Championship
снимка: adidassickline.com

Adidas Sickline или Световното по екстремен каяк се състоя за девета поредна година в Северен Тирол, долината Отц, през октомври. По-долу може да видите най-доброто от лудото състезание в официален видео репортаж от събитието.

Речният бързей на река Отц, където се провежда ежегодно шампионатът – и по специално в отсечката си при „Велербрюке“, е сравняван със северната стена на връх Айгер, но в каяка в бързи води. Трасето се води с трудност 5 и има дължина от 280 метра. Речното корито по течението е осеяно със сериозни естествени препятствия, а бързото течение се захранва от близките гледчери. „Някои от участниците в Световния шампионат по каяк в бързи води са се спускали по по-високи водопади и по-екстремни реки от бързея на Отц, по време на свои експедиции в различни точки на света. Но те правят вероятно това веднъж в живота си и времето за изпълнение не е от значение“, обяснява Аксел Буркхард, директор на маркетинг отдела на Adidas Outdoor. „Състезанието Adidas Sickline изпробва умението на карачите, не просто да преодолеят най-трудните бързеи в света, но да постигнат това максимално бързо.“ Съответно състезателите трябва да намерят „ненормалната линия“ – тази, която крие едновременно плавно и бързо спускане.

В тазгодишното издания на състезанието участие взимат общо 175 атлета от 29 страни. 27 от тях са жени. Най-добро време при мъжете постига Анол Серанозес (25 г.) от Испания – 1.01.70, а при жените Сандра Хислоп от Великобритания, съответно 1.08.82.

Гледайте видео репортажа, с най-добрите моменти от състезанието:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.