Носталгия по блейдовете

Сподели

Shares
Кирил Траянов състезание инлайн скейтинг
снимка: Aisa Disaster/ Кирил Траянов на Movistar Barcelona Extreme 2010

Покрай последните вълнения с финала на Европейското по инлайн скейтинг и участието на наш роден атлет в него, използваме момента да събудим ярките спомени от преди години, когато големи инлайн скейтинг събития се случваха и в България. Някои от тези емблематични състезания са „SNICKERS Lazy Black Sea Tour“ през 2007 г. и „Disaster’s Balkans True Street Comp“ три години по-рано, както и „Mountain Dew Vert and Street Contest“ същата година. За щастие, от 1999 г. насам в България ежегодно се случва състезанието Montana Spring Sessions, но нищо не може да се сравни с първите му години. Все по-рядко пътят ни е препречен от инлайн скейтъри, които спускат високи парапети, и все по-често рампата в парка на Паметника на съветската армия е пълна с малки деца вместо с кънкьори. Познатият и под друго име спорт, ролерблейдинг, е креативно, атрактивно и куражлийско занимание и не ни е съвсем ясно, защо в наши дни той няма достатъчно последователи. В следващите няколко видеа бихме искали да ви запознаем наново с най-приятните и красиви елементи на спорта. Можем да гарантираме, че събитията от преди 10 години в България по нищо не отстъпваха на следващите кадри.

Никола Мужа е фрнцузин и един от претендентите за Европейската купа. Той се състезава изключително в дисциплина рампа и има професионална титла от 2002 г.

Oakland Blade Jam е едно сравнително младо състезание, движено от инлайн обществото на Оукланд, Северна Каролина. Тази година то се проведе в ърбън формат – по атрактивната вариация на дисциплината стрий. Обикновено такъв тип събития са организирани в няколко етапа, като се избират различни атрактивни спотове в града.

За финал, може би най-големият закрит скейтпарк (или верига паркове) в света и едно по-спокойно каране от големите легенди в спорта.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.