Доклади за лавинни инциденти

Сподели

Shares
avalreport лавинна безопасност
визия: БАССЕС

През ноември Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) стартира мобилно приложение, което ще събира информация за лавинни инциденти в рамките на страната, в които са били засегнати хора. Името на апликацията е AvalReport и е вече достъпна на следния адрес в интернет: avalreport.befsa.com

Идеята е да се даде възможност на хора, които са били участници или свидетели на подобен инцидент в планината, да предоставят анонимно информация по случая. Събирането на тези данни ще помогне за реален анализ на факторите и причините за попадане на хора в лавини в България, според БАССЕС. Това би позволило да се подобри значително лавинното обучение и вероятно да се намалят инцидентите.

Подаването на информация е лесно и не отнема много време. Изисква се регистрация на сайта. След регистриране, потребителят може да започне попълване на „доклад“. По време на попълването се създават автоматични архивни копия (чернови) и по този начин, дори да се прекъсне процесът на попълване, въведеното съдържание ще бъде достъпно в следващ момент.

Данните ще се обработват от председателя на БАССЕС, Момчил Панайотов, който се занимава с обучения по лавинна безопасност от над 20 години. Информацията ще се използва единствено с цел обучение и научен анализ. При наличие на достатъчно съобщения, които да позволят обобщения, информацията ще се публикува на уебсайта на приложението. Също така, тя ще бъде предоставена в синтезиран вид на други организации, които имат интерес от нея.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.