#GoChongi

0
 

Сподели

Shares

Кой е Никола Чонгаров? Може би го познавате като скиор – да, точно така, той беше част от националния ски отбор, взе участие на олимпийските игри в Сочи, и носеше българския флаг на церемонията по закриването на игрите. Освен това се класира и на 23-място в суперкомбинацията.

Никола Чонгаров

Може обаче да го познавате и в една друга негова светлина – не от снежните склонове, а от концертната сцена – покрай пънк рок групата му Nick Chongi & The Smokers.

Сега обаче Чонги е готов да преобърне отново представите за себе си с последното си начинание.

Но първо да се върнем пак леко назад. Първият досег със ските на Чонги е още когато е на годинка и половина, от раницата на баща му. На десет вече е част от националния отбор. Следват участия на няколко световни купи и първенства и класирания съответно 15-о място през 2012 на Световната купа и 17-о място на Световното първенство през 2013. И така до споменатата вече Олимпиада през 2014. Въпреки че по всеобщо мнение, Никола Чонгаров е в пика на скиорската си кариера, след завръщането си от игрите, той прекратява професионалните си ски занимания. И се отдава на музикалната си кариера, а ските оставя просто за удоволствие и тренировка. По думите му, е изморен от липсата на свобода и няма желание да продължава да бъде част от една недобре функционираща система. Въпреки че кара ски само за собствено удоволствие, през 2015 и 2016 продължава да участва на състезания, като се класира на челни места.

Никола Чонгаров

Сега, след две години почивка от професионалния спорт, Чонги решава да се завърне на сцената. Но този път в една нова дисциплина, която според него самия отговаря много по-добре на пънк рок личността му – а именно ски крос.

И не просто да се завърне на сцената, а да участва на Олимпийските игри през 2018 в Южна Корея. Въпреки липсата на професионална подготовка, финансова подкрепа и достатъчно време, Чонги е убеден, че може да се справи с предизвикателството и да сбъдне мечтата си да бъде първият български ски крос състезател, участвал на Олимпиада. За да може да набави необходимите средства за подготовка и тренировъчни лагери, в indigogo тече кампания за набиране на средства, в която всеки, който вярва достатъчно в силата на мечтите, може да подкрепи Чонги по пътя към осъществяването на неговата. Вижте как може да помогнете за сбъдването й тук.

Никола Чонгаров

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.