Shambhala Open Cup 2010 Vol.2

1


Дата на събитието: 08.10.2010

Сподели

Shares

Shambhala Open Cup 2010 ще се проведе за втори път след изключително успешното първо състезание за тази година през май. Това продължава да е най-мащабното мероприятие по планинско колоездене в >България и единственото състезание у нас, регистрирано в международния календар на UCI. Датите за това му издание са от 8-ми до 10-ти октомври, специално съобразени с календара, така че да се избегнат засечките с други важни събития и да се подсигури силно присъствие на бързи карачи от чужбина. В майското издание за участие се записаха над 300 човека от Англия, Румъния, Русия, Франция, Македония, Украйна, Словакия, Италия, Гърция и България. Този път очакванията са за дори още по-многобройни участници и публика.

Състезанието отново ще се проведе в две дисциплини – даунхил и форкрос. Стартът в спускането е по едно от най-тежките състезателни трасета в България – 4 км дължина и денивелация от над 800 м. Участниците стартират индивидуално и карат за време, във формат, подобен на ски-спусканията. Форкросът пък е с групови стартове от четирима и елиминации по относително късо трасе с множество изкуствено направени скокове и виражи.

Предварителна програма:
– Състезанието започва в четвъртък с предварително обхождане на трасетата и първи тренировки.
– Вторият ден, петък, е за допълнителни тренировки и квалификация в спускането през втората половина от деня.
– В събота са свободни тренировки DH и квалификация и финали в 4Х.
– Неделята е за завършващата фаза в състезанието – големият финал в коронната дисциплина, спускането.

Shambhala Open Cup 2010 се провежда за трета година в единствения специализиран център за екстремни спортове на Балканите Шамбала, край град Сопот. Повече информация и условията за записване ще намерите тук.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.