Посрещане на The Fourth Phase в София

0


Дата на събитието: 02.10.2016

Сподели

Shares

Всички ще имаме възможност да споделим вълнението от онлайн премиерата на новия филм на Травис Райс The Fourth Phase с отворена прожекция в базата на Balkan Snowboards – българският производител на сноуборд дъски. Датата е 2-ри октомври (неделя) от 21 ч. Събитието е част от календара за представяне на филма по света и ще започне още в 17 ч. с демонстрации по скейтбординг и графити арт, барбекю и хубава музика.

fouth phase premiere
снимка: Red Bull Media House Photo Booth

Втори октомври е датата, на която продукцията официално ще пилотира по Red Bull TV и ще може да бъде проследена свободно по целия свят. Същинската премиера на филма – в кино, както му е реда за официално стартиране, беше месец по-рано в Лос Анджелис.

Дали ще се включите в официалното посрещане (препоръчваме ви) или ще останете да гледате премиерата у дома, и в двата случая е хубаво да се подготвите предварително за него. Не се оставяйте да лежите на краткото обяснение, че филмът (1 ч. 32 мин.) проследява пътуване на Райс около Северния ледовит океан. Възможно е накрая да видим точно това (надяваме се не само това), но реално в The Fourth Phase Травис Райс залага една доста сложна идея. Без да рискуваме да ви развалим изненадата, ето и няколко опорни точки за нея.

fourth phase травис райс
снимка: The Fourth Phase, Red Bull Media House

Коя е четвъртата фаза?
През 2013 година д-р Гералд Полак, американски професор по биоинжинерство, публикува своята теория за четвъртата фаза на водата: „Винаги са ни учили, че водата има три състояния – твърдо, течно и газообразно. Човек не може да обясни всички характеристики на водата само с тези три фази. Нужна е четвърта фаза. Като деца, ние имаме тази естествена нагласа да изследваме. След това тръгваме на училище и трябва да научим „правилните отговори“. Това има свойството да заличава нашия вроден стремеж към истината…Ако искаме да достигнем до нея, трябва да копаем под основите.“

Защо пътуването е точно до Северния ледовит океан?
„Океанът улавя топлината от слънцето и я превръща в слънчев двигател. Система от океански течения, наречена The North Pacific Gyre, разпределя тази топлина из планетата ни. Тези течения се движат под влияние на ветровете и въртенето на планетата ни и имат постоянна посока, по часовниковата стрелка. Това помага за развитието на бурите, които правят нашата зима.“ Това разказва Райс пред списание Snowboarder. Неговото пътуване в The Forth Phase проследява този цикъл (и по-скоро този на водата).

Как темата за водата може да е основа за сноуборд филм?
„Помня като дете как наблюдавах сърфистите във водата – колко хубаво изглежда усещането да играеш в нея. Хрумна ми, че същите бури, които „носят“ тези страхотни сърф вълни, карат прекрасен сняг в планините и спонтанно получих проникновение, че искам да посветя живота си на този процес. Това е нещо като естествен инстинкт. В него има нещо примитивно, нещо, което отива по-далеч от чистата игра или каране на сърф или сноуборд. Законите на природата имат най-силно влияние над нашето съществуване.“ – думи на Bryan Iguchi, сноуборд легенда, както и сърфист и скейтбордист.

До тук минахме темата за сюжета и може би настроението на филма. Сега по ред на номерата на всички причини да харесаме сноуборд филм:

Качествено каране: фрийрайд по родните склонове на Травис в Уайоминг, вулкани в Русия, из отдалечени райони на Аляска и Японските алпи
Популярни имена: Travis Rice, Mark Landvik, Eric Jackson, Bryan Iguchi, Pat Moore, Mikkel Bang, Jeremy Jones, Victor de Le Rue, Ben Ferguson
Кинематография: заснето в 4K и Ultra HD резолюция
Красиви гледки: Да, вижте трейлъра
Хубава музика: записана в Red Bull Media House Studio специално за филма от американския музикант и певец Kaoro Ishibashi
Автентичност на героите: Остава да видим

Адресът на събитието е улица 81-ва, кв. Симеоново, гр. София. Регистрации за участие тук. Всичко ще се случва на открито, така че се облечете подобаващо.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.