360° уикенд прогноза: 17-18 септември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 17-18 септември

В събота ще бъде слънчево с максимални температури до 32-33 градуса в Югоизточна и Северозападна България. Вятърът при земята ще е слаб от югоизток и по-силен – 5-6 м/с над 1500 м.

Над цялата страна ще е слънчево с купеста облачност следобед, която обаче ще бъде главно над Западна България. След 15 часа са възможни валежи над Рила и Пирин. В късният следобед в Северозападна България вятърът ще е малко по-силен при земята – 3-5 м/с от запад.

По Черноморието ще е слънчево с незначителна средна облачност следобед и югоизточен вятър до 5-7 м/с. Вълнението ще е незначително, а температурата на водата ще е около 22-23 градуса.

В неделя още рано сутринта ще започне заоблачаване от запад с възможни слаби валежи за крайните западни части на страната. Вятърът при земята ще остане слаб, а над 1500 м около 5-7 м/с от югозапад.

След 13 часа започват по-значителни валежи в Западна България, затова за спорт в планините ще е подходящо в Централна и Източна Стара планина и крайните източни части на Родопите. Там вятърът при земята ще е по-често от изток и ще има разкъсана купеста облачност.

По Черноморието остава слънчево и със слабо вълнение. Следобед ще се появи бриз от изток-югоизток – 4-6 м/с и заоблачаване по северното крайбрежие с възможни гръмотевични бури след 15 часа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.