Зелени дни и тази годинаДата на събитието: 30.09.2016
0

Зелени дни 2016

Между 30-и септември и 2-ри октомври в пространството между Народния театър и площад „Александър Батенберг“ ще се проведе седмото издание на ежегодния фестивал-изложение „Зелени дни”.

Тази година по време на фестивала ще имаме възможност да участваме в интересни работилници сред които за компостиране, разделно събиране, отговорно ползване на продукти. В рамките на фестивала ще бъде представена инициативата „Умна раница”, която представя идеи за по-малко боклук в планината и ще бъде прожектиран филмът „Глобалната ферма”, посветен на малките производители на селскостопанска продукция.

Над 30 изложители ще представят натурални храни, напитки и козметика, интересни дестинации за пътуване в България, зелени къщи, магазини за планинска екипировка и къмпинг. Своето място ще намерят и редица организации, представящи своите каузи и зелени идеи.

Реклама - RedBull Moreni Challenge 2019


Сред основните теми, които ще бъдат засегнати по време на „Зелени дни” ще бъдат тези за възможностите за развитие на българското село, устойчивата градска среда на София, както и природните паркове и защитените зони „Натура 2000”.

Освен това целият първи октомври ще бъде посветен на планината и малките производители, обединени в проект „За Балкана и хората”.

В програмата на фестивала-изложение са включени и редица спортни и културни мероприятия. Ще бъдат организирани състезания по колоездене и катерене, както и йога събития и други. Акцент в програмата ще бъдат събития, посветени на бягането и колоезденето като екологични спортове и здравословни начини за придвижване както сред природата, така и в градовете.

Освен във фестивалното пространство, изнесени събития ще се проведат и на локации като „Дом на киното” и „Клуб на пътешественика”.

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.