360° уикенд прогноза: 13-14 август

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 13-14 август

В събота в Западна България ще бъде хладно и облачно. Вятърът ще бъде от североизток – 3-5 м/с при земята и на 1500 м. По-слаби ще бъдат ветровете в югозападната част на страната, а в североизточната ветровете ще духат от север с до 6-8 м/с при земята. В източната част на страната въздушната маса ще бъде стабилна и почти без облаци, докато на запад ще има значителна ниска и средна облачност.

В най-високите части на планините ще има слаби превалявания. Максималните температури ще са около 22-24 градуса, а в Източна България – 26-27 градуса. По Черноморието се очаква силен северен вятър (7-9 м/с) и значително вълнение – 1,2 м/NE.

В неделя вятърът в западната част на страната ще отслабва и облаците ще са по-малко като количество. Вятърът на 2000 м ще бъде от североизток – 2-4 м/с, а при земята ще бъде слаб. В крайните северозападни райони вятърът ще е от север-северозапад, а в Източна България от север-североизток, но с 1-3 м/с по-силен.

По Черноморието ще има бриз със сила 4-6 м/с, а вълнението ще бъде малко по-слабо – 0.8-0.9 м/NE. Планините в неделя ще са по-благоприятни за спорт, но следобед ще започне усилване на вятъра от север.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.