360° уикенд прогноза: 3 – 5 юни

0
 

Сподели

Shares

До неделя тенденцията ще бъде за валежи и гръмотевици следобед. Максималните температури ще бъдат от 24 до 26 градуса, а в Южна и Югозападна България – до 28 градуса.

Уикенд прогноза: 3 - 5 юни

В петък вятърът при земята ще бъде със скорост 4-6 м/с, а на 2000 м – 7-10 м/с. Ще бъде северозападен освен в района на Беласица, където посоката ще бъде от запад, а скоростта 3-5 м/с. Очаква се развитие на купесто-дъждовни облаци над планините след 11-12 часа.

Най-интензивни валежите ще бъдат в районите на Рила, Родопите, Странджа и Централна Стара планина, а най-малко ще вали в района на Петрич и Добрич. По Черноморието вълнението ще е незначително чак до неделя, а вятърът ще бъде южен – 4-7 м/с за северните части и 2-5 м/с за южните.

В събота времето ще бъде аналогично, но валежите в Стара планина и Южните Родопи ще започнат по-рано – около 10-11 часа и средните валежи за цялата страна ще бъдат повече в сравнение с петък. Ветровете отново ще бъдат северозападни и с подобна сила като петъчната. По Черноморието вятърът ще бъде слаб и променлив.

В неделя вятърът във височина отново остава от северозапад, но ще бъде по слаб, а при земята ще е променлив. Въздушната маса ще бъде неустойчива и валежи се очакват над цялата страна. Най-малка вероятността за валежи е в Североизточна България и Северното Черноморие. По крайбрежието вятърът ще е от изток-югоизток със сила 4-5 м/с.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.