Ролер еволюция

13
 

Сподели

Shares

Orbitwheel са ултра иновативни и не особено популярни ролери. Срещнахме се с Евгени, зарибен от известно време по „орбитите“, за да ни разкаже малко повече за тях и по-специфичното при карането им.

Orbitwheel tool

Здравей Евгени, разкажи ни нещо повече за теб и иновативните ролери, които караш?
Здрасти, аз съм на 21 и винаги съм си падал по уникалните и екстремни спортове. Не обичам да практикувам спортове, с които се занимават всички. Започнах да карам сноуборд, когато повечето хора не можеха да го произнесат дори. С още няколко момчета първи се захванахме да тренираме сериозно паркур (фрийрън). Също така си падам по скално катерене, скайдайвинг и мятане от скали в морето. На Orbitwheel попаднах случайно в интернет. Наскоро са патентовани и са изобретение на американската компания Inventist. Изкефи ме идеята, защото са различни от всичко останало. Поръчах си ги с мисълта, че ще е адското предизвикателство да ги подкарам.

Откъде се сдоби с тях?
Купих ги от чужд интернет сайт, когато все още ги нямаше в България, но се оказа, че вече ги има и у нас и дори са по-евтини.

Колко време ти трябваше, за да усъвършенстваш карането на Orbitwheel?
Когато започнах, си помислих, че никога няма да се науча. Но се замислих, че така беше и като учех задно салто. Е, оказа се доста по-лесно от задно салто и след 30 минути сухи тренировки на стена успях да се науча как да се задвижвам. Може би за няколко часа вече можех и да карам и завивам без помощ.

Orbitwheel ride

Трудно ли е?
Трудно е само ако си нямаш вяра. Но иначе ако имаш 2 крака и знаеш накъде тегли гравитацията, нямаш проблем да се научиш за няколко часа. Дори съм забелязал, че по-малките се учат по-бързо от мен. Аз лично си ги цъкам и в университета и разбрах, че като имаш препятствия (чинове, хора), се учиш много по-бързо.

Може ли да се изпълняват трикове, докато караш?
Принципно не са създадени за трикове като скейта или блейдовете, но да – има много трикове, които можеш да научиш. За мен сега основна цел е да се науча да завивам с наклон, за да мога да правя остри завои и завъртания на място или около едното колело.

Orbitwheel

Каква трябва да е настилката, по която караш?
Орбитите, както скейтът и ролерите, са създадени за гладки и сухи повърхности. Не е хубаво да се карат през камъни, пръчки, кал и вода, защото се пада кофти.

На какво би оприличил карането на Orbitwheel?
Карането им прилича на тези снейк-бордове, дето всички се размотават с тях наоколо, но след като се пробвах на такъв разбрах, че орбитите са много по-маневрени и по-бързи. А също и можеш да си ги носиш навсякъде с чантата, с която идват, можеш да си ги караш в училище или вкъщи, защото завиват дори на супер тесни пространства. Само че усещането е много по-яко. Като се засилиш и направиш някой остър завой, се накланяш като при сноуборд.

Какво е важно за безопасността?
Много е важно ако ги ползват малки деца, да се ползва предпазна екипировка, и също така да не се мокрят колелата.

Orbitwheel

Сподели

Shares

13 КОМЕНТАРИ

  1. Orbit wheel е страхотен… от скоро го притежавам, но наистина много се забавлявам с него! :)) Случайно попаднах на концепцията в youtube и много се зарадвах като видях, че са го вкарали и тук. Аз го взех на много добра цена от този сайт: http://www.orbitwheelbg.com
    Горещо го препоръчвам!

  2. Поздравления !
    Много е привлекателно. Големият диаметър на колелата е предпоставак за по-голям комфорт от скейта.
    От къде може да се купи в България ?
    Благодаря ви и до скоро : )

  3. Купих ги преди една година от kolektiva.Бях на 10г.Сега съм 11г.Невероятни са,задължително си ги купете!

  4. къде мога да видя клипче на което да правят трикове защото ако това е просто за каране и правене на завои няма смисъл да си го купувам, защото бързо ще ми омръзне, но пък е добре че е компактно и можеш да го полсваш като транспортно средство и после просто да си го прибереш в раницата

  5. Продавам ги … защото имам нови повече от 10 броя :)
    Пишете ми и ще ви ги продам.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.