Безопасността е на първо място

0
 

Сподели

Shares

В света на екстремните спортове безопасността винаги стои на първо място при изпълнение на която и да е активност. Една марка, произвеждаща в Германия, се грижи за това да се чувстваме сигурни още от 1980 година насам.

Alpina
Снимка: sport-bittl

Alpina е брандът, който обезопасява колоездачите и практикуващите зимни спортове като им предлага иновативни и високотехнологични каски, маски и очила. Още в първите години след създаването на марката, Alpina влиза на пазара като силен играч, който предлага на спортистите продукти с възможно най-добрите технологии по отношение на безопасността и сигурността. Само две години след основаването си, Alpina пускат революционните за онзи момент ски маски, които позволяват панорамно поле на зрението.

След като става първата компания, която да лансира технология за точно прилягане на колоездачни каски спрямо индивидуалните особености на главата, днес марката продължава да се развива и да усъвършенства технологиите, които прилага и в производството на каски за колоездене.

Alpina Carapax Helmet
Снимка: alpina-sports

King Carapax е „даунхил каската за стръмни изкачвания”. Тя е подходяща както за колоездачите, които бързат стремглаво надолу по склоновете, защото предлага перфектна защита срещу евентуални удари, така и за онези, които не се страхуват от предизвикателствата на стръмните изкачвания, заради специално разположените вентилационни отвори, които се грижат за охлаждането на главата. Каската включва и технологията за персонализиране на прилягането към главата.

Alpina Carapax Helmet

Fullface, пък е каската, която е създадена специално за даунхил колоездене. Тя се съобразява с най-важното изискване, което даунхилърите имат към екипировката си, а именно да бъде сигурна и да се грижи за безопасността. Освен, че е надежден „партньор” по време на евентуален удар, Fullface е с включен протектор срещу кални пръски и слънчева светлина.

Alpina-Fullface
Снимка: bike-components

Mythos 2.0, пък е подобрената версия на най-продаваният модел каски за колоездене на Alpina. Характерни за каската са технологиите за регулируем размер и перфектно прилягане към главата. Освен това каската е оборудвана със защита срещу насекоми и кал в предните отвори за проветрение.

Alpina Mythos

Посочените модели каски от Alpina, както и други артикули на марката, можете да намерите в магазини Sport Depot и онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.