2х9 снежни рицари

0
 

Сподели

Shares

Вече ви разказахме за състезанието, което се проведе между кралиците в ските и сноуборда.

Следва на снежната арена да излязат рицарите.

9 Knights
Nine Knights 2015/ Снимка: freeski.downdays

В дните от 29-и март до 2-ри април в Южен Тирол ще се съберат 18-те най-добри скиори и сноубордисти за култовото състезание „Nine Knights: The Perfect Hip”. Те ще бъдат поставени пред „мисията” да преодолеят по най-креативния и достоен за уменията им начин огромно препятствие, което ще бъде изградено специално за събитието.

Целта на двете събития – Nine Queens и Nine Knights, е да съберат на едно място най-добрите атлети от света на фрийстайл ските и сноуборда, като им предоставят една седмица и епичен терен, за да усъвършенстват личните си възможности, да се състезават в зрелищни „битки” един с друг, да показват уменията си и едновременно с това да развиват спорта, в който се състезават. „Nine Knights: The Perfect Hip” следва тези цели, но добавя и една мисия – „Перфектният хип”.

9 Knights
Nine Knights 2015/ Снимка: freeski.downdays

На всеки две години към състезанието Nine Knights/Queens ще бъде добавяна по една „мисия”, която състезателите ще трябва да изпълнят. Тази година най-добрите атлети в ските и сноуборда ще получат първата си такава, с цел да развият т.нар transition каране. Ние от списание 360 пък, ще бъдем там, възможно най-близо до съоръжението, за да наблюдаваме как ще се справят.

Освен това, по време на Nine Knights тази година, деветимата най-добри скиори и деветимата най-добри сноубордисти ще се опитат да подобрят световните рекорди за най-висок еър и в двата спорта. Хората на Гинес са предупредени за това и също ще бъдат там, за да отчитат постиженията.

Рицарите ще се борят за призовите места за:
– Най-висок еър
– Най-добър стил, най-добър трик
– Цялостен шампион

Това не е всичко обаче, трасето ще бъде изградено така, че да подтикне атлетите към „измайсторяване” на чисто нови трикове, които да помогнат за развитието на спорта.

9 Knights
Nine Knights 2015/ Снимка: freeski.downdays

Има и още – освен атлетите, ще се състезават и фотографите – за най-добър кадър, така че не се съмнявайте, че епични моменти от събитието ще достигнат до вас.

Още „прясна-прясна” информация от събитието очаквайте на сайта 360mag.bg в следващите дни. Nine Knights 2016 се очертава като незабравимо събитие и ние ще ви направим част от него.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.