Сандвичи за из път от шеф Андре Токев

0
 

Сподели

Shares

Зареди с вкус! OMV/VIVA, в съвместен проект с шеф Андре Токев, създадоха вкусна, здравословна и оригинална серия сандвичи, замислени и приготвени с мисъл за пътешестващите хора и потребностите им по време на път.

Сандвичи
Снимка: OMV

Ние пък си поговорихме с шеф Токев, за да разберем с какви „запаси” да си напълним раниците, когато приключенският ни дух се обади и планините, реките, моретата и океаните започнат да ни викат.

Андре Токев&сандвич
Снимка: OMV

Попитахме шеф Токев как именно да подберем храната си, когато отиваме на път, така че хем да не сме гладни, но и да сме пълни с енергия, без да се чувстваме тежки. Оказва се, че правилото е много просто. Според шеф Токев и на път, и когато отиваме сред природата, просто трябва да се храним с храната, с която организмът ни е свикнал. Особено при физически активности, е важно тялото ни да познава съставките, които му „вливаме”, за да може да ги усвоява по правилен начин. Освен това, винаги трябва да имаме предвид на какво натоварване ни предстои да се подложим и да предвидим енергията, която ще изразходим, за да можем да си я набавим под формата на калории от храната.

Сандвич
Снимка: OMV

Когато отиваме на преход в планината например, е добре да закусим обилно, но не прекалено. Естествено, в закуската ни трябва да присъстват продукти, за които вече сме установили, че дават енергия на тялото, без да го натоварват. Сандвичи, съдържащи месо са супер за хората, които обичат и се хранят с такова, но вегетарианците например не просто няма да искат да опитат такъв, но и няма да имат нужда от него, защото организмите им са свикнали да получават енергия от други източници, различни от месото. Когато обаче сме прекалили с похапването, вегетарианското меню за няколко дни може да ни се отрази добре, за да „олекотим” организма си.

Андре Токев
Снимка: OMV

Идеите на шеф Токев за вкусна храна по време на път, можем да опитаме лично в бензиностанциите на OMV/VIVA. Те са вдъхновени от кухните на няколко различни области в Европа, но са обогатени от въображението и опита на главния готвач:

Вегетариански сандвич с хляб от елда (Рустик багета от елда, кьопоолу, нахут, саламурено сирене, маслинова паста, магданоз, печени сусамени семена);
Италиански сандвич (Чиабата, зехтин Екстра Върджин, Мортадела Пистачо, салам, Моцарела, песто, балсамик сироп, рукола, мариновани чушки);
Баварски сандвич (Леберкез, немско кисело зеле, чипс лук, Кайзер земел, мариновани чушки, зърнеста горчица, майонеза);
Франкфуртер сандвич (Хот дог хлебче, майонеза, кетчуп, кисели краставички, чипс лук, франкфуртер)
Сладък сандвич (Белгийска вафла, Нутела, пудра захар);

Сандвич
Снимка: OMV

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.