Red Bull Flugtag пристига в България

0


Дата на събитието: 02.07.2016

Сподели

Shares

Навярно сте си мечтали да полетите. Навярно дори сте летели поне веднъж. Мечтали ли сте си обаче да се издигнете във въздуха с машина, създадена от самите вас? Пазите ли в мислите си идеята как да изглежда тя, как да се задвижва, как да се издига, как да лети?

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull Content Pool

На 2-ри юли новооткритата обществена зона на Пристанище Варна ще се превърне в поле за изява на изобретатели, които винаги са искали да размахат криле. Red Bull Flugtag – световното шоу за самоделни летателни машини, пристига за първи път в България и очаква всички вас – изобретатели и бъдещи пилоти, да реализирате проектите си за истински хвърчащи изобретения.

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull Content Pool

„Денят за летене” (Flugtag – ден за летене от немски) е атрактивно състезание, което събира хиляди зрители и летци по света за ден, изпълнен с емоции, вълнения и много полети. Надпреварата се е превърнала в синоним на суперзабавление, поле за изява на щури идеи и неизменно доказателство, че за човешкото въображение няма граници.

До 25-и април екипът на Red Bull Flugtag набира майстори, инженери, дизайнери, атлети и щури авиатори и мечтатели, които да кандидатстват със своя концепция за прототип. Летателните апарати трябва да бъдат задвижвани само от тялото на пилота и въображението на екипа, който стои зад идеята.

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull Content Pool

Изобретенията ще бъдат „изстрелвани” от рампа, висока над 6 метра, заедно с пилота „на борда”, а целта е да прелетят колкото се може по-голямо разстояние. Освен дължината на полета обаче, критерии за оценяване на машината и отбора, който я е създал, са и изобретателността и артистичната презентация на творението.

В над 20-годишната история на състезанието, най-дългият полет, осъществен благодарение на човешкото въображение, е от впечатляващите 78,64 метра и е направен в Лонг Бийч, Калифорния през 2012. Дали в България няма да бъде надминат?

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull Content Pool

Летателният ден обаче е на първо място надпревара за смели идеи и креативност. По-важно от потенциала за летене на прототипа е оригиналността, както и артистичността на всеки отбор при представяне на изобретението. Забавлението и приповдигнатото настроение са на първо място, така че отборите трябва да вложат всичките си таланти, за да създадат шоу, което да впечатли публиката и журито. Шоуто на отбора и летателните апарати ще бъдат оценявани от осем съдии, които ще определят и голямата тройка победители, а най-добрите три отбора ще бъдат наградени с големи награди от Red Bull.

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull Content Pool

Ако мислите ви постоянно се реят из облаците и често изпълнявате полети наум – Red Bull Flugtag очаква щурите ви идеи, смелите ви проекти и големите ви мечти.

Повече за състезанието и начините, по които можете да се запишете, можете да научите тук.

А за онези от вас, които искат да се насладят на зрелищното шоу като зрители – въздушната надпревара започва от 10:30 часа на 2-ри юли във Варна.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.