360° уикенд прогноза: 3-6 март

0
 

Сподели

Shares
Парапланер
Снимка: evergreenparagliding

Почивните дни ще започнат със слънчево време, малко облаци и югозападен вятър със скорост 2-4m/s. В планините на 2000 метра температурата на въздуха ще бъде около 1-2 градуса и ще има югозападен вятър – 5-7m/s.

В четвъртък (3-и март) въздушната маса ще е нестабилна и по планините и в Североизточна България ще превалява. Късният следобед ще преминава фронт от северозапад и ще се започнат обилни валежи от дъжд, а по планините и от сняг.

На 4-ти март (петък) фронтът ще се изнася на изток и ще захладнее. Валежите ще са вече главно в Централна и Източна България. Вятърт над 1500 метра ще се ориентира от северозапад със скорост 6-9m/s. В планините ще бъде ветровито, облачно с чести валежи, особено в Родопите и Централна Стара Планина.

На 6-ти (неделя) валежите ще спират, но температурите ще се понижат значително и сутринта ще бъдат отрицателни – -5/-3 градуса. В планините ще бъде слънчево, но с още по-силен западен-югозападен вятър. Над 1500 метра надморска височина той ще бъде със скорост до 8-10m/s.

Петък и събота ще са най-добрите дни за ски, поради очакваното бързо затопляне в планините, което ще започне в събота следобед и в неделя максималните температури на 2000 м ще са около 3-5 градуса.

На 6-и (неделя) ще е подходящо за лятно спортуване в планините, където ще има малко облаци и сравнително по-слаб южен вятър – 5-8m/s на 1500 метра. За парапланеризъм ще е най-добре в района на Централна Стара Планина, където ветровете под 1500 м ще са по-слаби – около 4-6m/s.

По Черноморието в събота ще е слънчево и със слаби ветрове от запад. В неделя пак ще бъде слънчево, но вятърът от запад-югозапад ще се усили. Вълнението ще бъде незначително.

Снежна прогноза на Георги Йорданов за периода 3-11 март

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.