Здрава зима с Ecomer

0
 

Сподели

Shares

Зима, спортове, планини, пътувания. Неща, които всички обичаме, но и които, колкото и да ни каляват, излагат организма на рискове. Зимата е сезонът, през който имунната ни система трябва да бъде най-силна, за да можем да продължаваме да правим нещата, които ни радват. Как обаче да постигнем сибирско здраве и кавказко дълголетие, да катерим стръмните склонове с панти и снегоходки, да се спускаме със ските и бордовете от нови места, без риск след това да кихаме и подсмърчаме? Сигурно за никого не е тайна, че за целта трябва да обърнем внимание на храненето, режима си и да засилим имунната система. Как обаче може да стане това и какво е важно да знае един активен, зимен човек за имунната система, ни разказа накратко доктор Светозар Дренски. Той е управител на „Евромед“ и се занимава хранителни добавки, които засилват защитните функции на организма по естествен начин.

Ски туринг, панти
Снимка: blogue.tremblant.ca

Какво е важно да знае за стимулирането на имунната система през зимата един активен човек, който спортува и прекарва време в планината?
Обикновено активно спортуващите имат силен имунитет. Не трябва да се забравя обаче, че преумората, стресът, алкохолът, цигарите, ниските температури и някои тежки заболявания, водят до трайно понижаване на имунитета.

Какви храни препоръчвате, за да бъдем по-устойчиви на болести през студените месеци?
Предимно по-леки храни и най-вече плодове и зеленчуци – заради по-високото съдържание на витамини.

Освен храните, вие препоръчвате и естествени хранителни добавки, които са имуностимулатор. Защо ги препоръчвате, какво представляват и как действат те?
През последните години, хранителните добавки станаха неизменна част от нашия живот. Природните добавки са с предимство, защото се възприемат по-лесно и ефективно от организма. Ще дам пример с шведския продукт Ecomer, съдържащ масло от черен дроб на акула. Активната съставка в него са алкилглицеролите, които трайно подсилват имунитета. Множество клинични изследвания доказват, че при по-продължителен прием на Ecomer (2-3 месеца), вероятността от развитие на вирусни инфекции (напр. грип) почти не съществува.

За кого са подходящи? Има ли ограничение във възрастта или начина на живот?
Ecomer е подходящ за бебета, деца и възрастни, и няма никакво ограничение във възрастта. За профилактика при деца се приема по 1 капсула дневно, а при възрастни – по 2 капсули. При започващо или развито заболяване, дозата се удвоява (при възрастни може и да се утрои).

Повече за Ecomer можете да научите от тук.

Ecomer

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.