Много функции, които да сложиш в един джоб

0
 

Сподели

Shares

Leatherman

Когато раницата за приключения е пълна и тежка, желанието за мултифункционалост на екипировката се засилва. Такова явно е било и желанието, вдъхновило американеца Тим Летърман, който създава един от най-популярните мултифунционални уреди в света.

Leatherman
Тим Летърман

Едноименният мулти-инструмент Leatherman е известен с многото си функции, надеждността и здравината, които има. Основата са клещи, но освен тях има още 21 допълнителни инструмента, „скрити“ в дръжките. Сред тях са прави и назъбени ножове, различни видове отвертки, триони, телове за рязане и отстраняване на бои, разбира се – отварачки за консерви и бутилки и други. Всичко на едно място, при това с тегло 200-300 грама.

Leatherman

Джобният уред е популярен и с удобството и безопасността, които дава. Остриета му са достъпни дори само с една ръка, а повечето му разновидности са с вграден механизъм за безопасност, който блокира активния инструмент в отворено положение, когато е напълно разгънат.

Leatherman

Началото е през 1983 г. и се дава от Тим Летърман. Тогава той се насочва към компаниите за ловна и планинска екипировка и едва за една година успява да продаде 30 000 броя от своите мулти-клещи. В момента Leatherman е една от най-известните марки мулти-интрументи в цял свят. Всеки ден се продават минимум по 15 000 броя клещи в различни държави, а на минута се падат средно по 6.

За да се стигне до здравите, функционални уреди обаче, има много, много работа. 300 са процесите на обработка, през които преминава всяка произведена бройка. Накрая идва ред на тежки тестове, които инструментите трябва да издържат, за да излязат от производствената база със сертификат и абсолютната гаранция за 25 години живот.

Leatherman

Когато е попитан за качеството и надеждността на произвежданите мулти-уреди, Тим Летърман отговаря: „Моето име стои на всеки инструмент!“

“Обикновено хората подменят с ново, без да се питат защо старото се е счупило” – споделя Тим Летърман. “Защо се купуват нашите клещи? Защото нито едно такова пособие в световен мащаб не е в състояние да гарантира същото ниво на качество, трайност, здравина и прецизност на детайлите. От първия момент, в който започнах да произвеждам моите клещи, целта ми беше да ги направя уникални, без конкуренция” – добавя той за всичко, което излиза под марката Leatherman.

Leatherman

Малкият мулти-инструмент продължава да жъне успехи и привлича почитатели сред любителите на живота сред природата, рибари, ловци, планинари, майстори, off-road маниаци. В офиса на компанията непрекъснато пристигат писма и истории на хора, които разказват как клещите са ги извели от затруднение, помогнали са им да преодолеят неразрешим на пръв поглед проблем. “Да” – подчертава Тим, “разказите са изключително разнообразни. Представете си, в Африка даже ги използват за вадене на зъби…”.

Leatherman

Продуктите на Leatherman с 25 години гаранция можете да намерите и в България. Повече за марката и продуктите й ще намерите на сайта Leatherman.bg, както и в магазините в цялата страна, чиито адреси ще видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.