Чудни островни форми

0
 

Сподели

Shares

Всички като деца (а защо не и като възрастни) сме вдигали глави към небето и сме откривали чудновати, приказни, митични или напълно нормални фигури, оформени от облаците.

Такива фигури обаче, могат да се оформят не само високо в небето, но и тук на земята. И то, от самата нея.

Ако не разбирате за какво ви говорим, разгледайте следващата галерия със снимки на острови, които естествено са приели интересни форми.

Островът –хеликоптер, Филипините

Остров хеликоптер
Снимка: Whenonearth

Не е необходимо да имаме кой знае колко богато въображение, за да видим, че това там долу си е истински хеликоптер. Е, да, няма си перка, но пък златните му плажове са достатъчни, за да ни отведат в облаците от кеф.

Остров – костенурка, Тайван

turtle island
Снимка: Whenonearth

Знаем, че морските костенурки живеят мноого дълго и могат да станат мноого големи, но чак пък толкова… Тази костенурка не може да плува, но за сметка на това може да изригне, защото всъщност е вулкан и то, активен.

Сърцевиден остров, Фиджи

heart island
Снимка: Whenonearth

Сякаш Земята е искала да покаже на хората къде точно царят мира, любовта, щастието и спокойствието. Освен обаче остров за почивки, Таваруа е и приключенско място. Сърцето е заобиколено от коралов риф, което създава чудесни условия за скуба дайвинг. Също така островът е дестинация за сърф, каяк и спортен риболов.

Крокодилски остров, Филипини

crocodile-island
Снимка: Whenonearth

Това не означава, че там е пълно с крокодили, а че с малко въображение, островът се превръща в крокодил. Спокойно, не само не хапе, но и около него се намират някои от най-добрите спотове за гмуркане във Филипините.

Островът Изабела

isabela_island
Снимка: Whenonearth

Няма нужда да ви казваме на какво прилича, нали? Това невероятно формирование е част от Галапагоския архипелаг и с площта си от 4640 кв.м се счита за най-големия от групата острови. Той обаче е и най-младият – оформил се е едва преди един милион години от сливането на шест вулкана.

Усмивката, Малайзия

Happy_Islands
Снимка: Whenonearth

Това са най-приветливите острови в света. Манукан, Мамутик и Сулуг посрещат с усмивка всеки, който е решил да пробва скуба дайвинг или гмуркане с шнорхел на тяхна територия.

Островът – луна, Хавай, САЩ

moon.island
Снимка: Whenonearth

Ако сте си мечтали някога да можете да походите по лунната пътека – ето, не само пътека, но и цяла луна. Остров Молокини е заобиколен от красив коралов риф, а във водите около него живеят над 200 различни вида морски обитатели.

Остров Мавува, Фиджи

penis_island
Снимка: Whenonearth

Също няма нужда да споменаваме на какво прилича. Ясно се вижда, че дори Земята е искала да напише някъде онова, което нашенци пишат по тоалетни, музеи и паметници на културата… просто това е нейният начин.

Остров – рибка, Хърватия

fish.island
Снимка: Whenonearth

Човешка ръка нямаше да може да направи този остров толкова прецизно. Малката сладка прекрасна рибка е част от архипелаг от четиринайсет малки острова, разположени в хърватската част на Адриатическо море.

Пица в Португалия

pizza.island
Снимка: Whenonearth

От определен ъгъл, португалският остров Вила Франко до Кампо изглежда точно като парче пица. Но парченцето пеперони, което виждате върху пицата, всъщност е кратер от потопен вулкан.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.