Климат и предизвикателствата

0


Дата на събитието: 03.12.2015

Сподели

Shares

Климатът и новите предизвикателства

Има няколко въпроса, които в края на 2015 г. стоят с особена сила пред човечеството. Един от тях е за климата, който се променя пред очите ни. Коалиция за климата – България в партньорство с Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Българска асоциация за алтернативен туризъм и Световен фонд за дива природа – WWF организират конференция на тема „Измененията на климата – предизвикателствата пред българската природа и туризъм“.

Тя ще се проведе на 3 декември от 10 до 17:30 ч. в Зала 3 на НДК. Събитието е част от програмата на фестивала „Дни на предизвикателствата“. Достъпът до него ще бъде с предварителна регистрация, която можете да направите тук. Няма такси за участие.

Сред участниците в конференцията са:
Ивелина Василева – Министър на околната среда и водите
Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан – Посланик на Република Франция в Българя
Георги Костов – Заместник-министър, Министерство на земеделието
Ирена Георгиева – Заместник-министър, Министерство на туризма
Боян Петров – Алпинист, биолог, Национален природонаучен музей
Георги Стефанов – WWF България, Координатор политики и климатични промени
Любомир Попйорданов – Председател УС на Българска асоциация по алтернативен туризъм
Представители на Планинска спасителна служба
Представители на природни и национални паркове
Представители на Асоциация планини и хора
Модератор ще бъде Борислав Сандов

Основният фокус на форума цели да представи важността на темата за изменението на климата и позицията на България на предстоящата среща на върха на ООН в Париж (COP 21) в началото на м. декември пред българската общественост и медии. Тази позиция ще бъде дискутирана и с панелистите под трите основни теми, попадащи в обсега на конференцията: туризъм, спорт, защитени територии.

Повече за конференцията, включително подробна програма, ще намерите тук, както и във фейсбук.

WWF

Срещата се реализира по Проект „Повишаване ефективността на Коалиция за климата – България (ККБ), чрез увеличаване на капацитета и създаване на нови партньорства с бизнеса. Влияние и въздействие на местните и национални политики“ изпълняван от WWF и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г.

Ако искате да бъдете по-добре информирани по темата и да подкрепите Коалиция за климата – България, можете да харесате страницата й във фейсбук, както и да следите сайта climatebg.org.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.