Екстремна нужда

0
 

Сподели

Shares

Наред с всички екстремни дейности, които сме ви показвали и които сте опитвали и само, има една, която често бива пренебрегната. И, за да е ясно, че извършването й също може да бъде приключение – представяме ви нашата специална селекция от най-екстремните места, на които да отидете… до тоалетна.

1. Пустинята Мохаве, САЩ

Outhouse in the desert
Снимка: Peter Bohler

Ако сте изгубили пътя за Лас Вегас и случайно сте се озовали в Калифорния – не се притеснявайте. Ако ви се наложи, можете да ползвате тази симпатична оранжева кабинка. Е, да в пустините вода обикновено няма, но пък усамотението ви е в кърпа вързано.

2. Някъде из Каскадите, Вашингтон, САЩ

Outhouse in the Mountains
Снимка: Tim Gallivan

Тук няма усамотение, но пък има природа, гледка, мирис на борови игли. И постоянното чувство, че някой ви наблюдава. А може би наистина ви наблюдава?

3. Вулкан Крафла, Исландия

Public toilet
Снимка: Dennis Fischer Photography

Най-важното, което трябва да се каже за тази тоалетна (и душ) е, че тя използва геотермалния горещ извор, който извира под нея. Така че, вода има, има и прекрасна вулканична гледка наоколо.

4. Глетчер Upper Fox, Нова Зеландия

Glacier toilet
Снимка: Grant Dixon

За да достигнете тази тоалетна, трябва да имате известен опит в катеренето или положението да е наистина спешно… Тя обслужва онези, които са тръгнали нагоре към връх Тасман – вторият по височина в Нова Зеландия.

5. Планината Алтай, Сибир

Altai toiet
Снимка: Siberian Times

На 2600 метра надморска височина, в далечния Сибир, със сигурност ще намерите желаното спокойствие, за да се насладите на едно незабравимо и екстремно посещение на нужника. Е, да, висите на косъм, но какво толкова – кой друг може да се похвали с такова нещо?

6. Руската тундра, Русия

Toilet on the tundra
Снимка: Amos Chapple

За да посетите тази, трябва или много да обичате да правите екстремни неща, или да сте много на зор… Макар да е замръзнала, тя е там и ви очаква – тоалетната по средата на ледената руска пустиня.

ВИЖ ОЩЕ: Заслони на ръба на скалата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.