Младите сноуборд надежди

0
 

Сподели

Shares

14-годишният Камен Петров е една от надеждите на българския сноуборд. Той е част от националния отбор и спечели титлите в няколко състезания за младежи през миналия сезон. Сега, като част от подготовката си за предстоящата зима, той заминава на лагер в Австрия, като негов личен треньор ще бъде не кой да е, а сноуборд звездата Альоша Кривец.

Националния отбор по сноуборд
Националният отбор по сноуборд

Кривец е словенски професионален сноуборд състезател, чиято най-силна дисциплина е слоупстайла. Той е известен и с това, че има изключително добра и стилна техника при изпълнението на различните елементи, както на скоковете, така и на рейловете.

Камен Петров, който ще се обучава лично от Кривец, освен от националния отбор, е част и от СК Пампорово. През изминалия сезон той имаше дълъг списък от победи, сред които първото място в своята възрастова група Grom (родените след 2000 г.) в кръг от World Rookie Tour в Румъния и второ място от World Rookie Tour при най-малките, но в Пампорово. На Държавно първенство по Слоупстайл и Биг еър 2015 Камен се класира трети при юношите, а през изминалия сезон той реално беше единственият българин, който се състезава от самото начало на Световен сноуборд тур.

Първият старт от сезона за Камен ще бъде в началото на декември и ще бъде на глетчера Дахщайн в Австрия. После за него следват младежкия тур с начало през януари в Лаакс, Швейцария и силно състезание в Ливиньо, Италия.

Повече за Камен Петров ще научите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.