Shambhala DirtBoarding 2010

1


Дата на събитието: 10.07.2010

Сподели

Shares

Маунтинбордът напоследък определено не може да се оплаче от липса на интерес и все повече са зарибените по този сравнително нов спорт. И ако допреди две години бяха единици тези, които изобщо бяха чували нещо, да не говорим за практикуващи го, днес нещата седят доста по-различно. След две особено силни събития миналата година – Маунтинборд конгрес на Бузлуджа и Dirty Dreams @ Витоша, които привлякоха към каузата бая народ, тази година сезонът стартира твърде обещаващо. На 10 юли в Сопот в Центъра за екстремни спортове Shambhala, ще се случи и първото за страната Балканското първенство по маунтинборд.

Състезанието ще се проведе в две дисциплини – форкрос и бордъркрос. Форматът 4Х предполага групови стартове по четирима, като за следващия етап се класират първите двама, докато в бордъркроса състезателите стартират по двойки, а напред продължава само финиширалият първи. В първенството ще се включат над 50 атлета, представители на пет държави – България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. А като имаме предвид, че на предишните две първенства – в Сърбия през 2009-та и Румъния през пролетта на 2010 г., Димо Стефанов от българския отбор се класира съответно на 5-то и 3-то място, а другия наш представител – Лино Велинов, зае 4-то място, имаме съвсем реалните основания освен да очакваме едно напрегнато състезание и да се надяваме на първото място за България.
Състезанието ще започне в 11 часа на 10 юли 2010 г. След финала и награждаването превъзбудата и адреналина ще бъдат умело туширани и пренасочени към музикални удовлетворения и много танци в Open Air парти под майсторското ръководство на бар Петък. Веселба, усмихнати хора и много каране – какво повече? А това е само началото…

Повече инфо на http://www.shambhala-bikepark.com/ и http://board.bg/

Сподели

Shares

1 коментар

  1. ima hora koito se kefqt… za vseki vlak.. :)) nqma nujda ot negativni komentari

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.