Сърфист по душа

 
0

Бетъни Хамилтън е само на 25 години и вече е направила толкова много за себе си и още десетки други хора, колкото някои от нас може би няма да могат за цял живот.

Невероятната ѝ история и вдъхновяващ оптимизъм обикалят света, като подават ръка на хора, които, заради различни причини, имат нужда от окуражаване и леко побутване, за да живеят животите си по вълнуващ, изпълващ и смислен за самите тях начин.

Снимка: Бетъни Хамилтън
Снимка: GrindTV

 

Родена на хавайския остров Кауай, още от съвсем малка Бетани показва завидни умения в сърфирането. Започва да се състезава и печели не само призови места в нейната възрастова група, но и в надпреварите при жените.

Когато е едва 13-годишна, младата сърфистка претърпява зловещ инцидент. Докато сърфира, тя бива нападната от тигрова акула. В следствие на атаката, момичето губи 60% от кръвта в тялото си и лявата си ръка. Оцеляването ѝ се смята от мнозина за истинско чудо.

Снимка: Бетани Хамилтън

„Толкова бързо стана, за части от секундата. Усетих огромен натиск и няколко светкавични дърпания. После гледах шокирана как водата около мен се оцветява в яркочервено. Някак останах спокойна. Лявата ми ръка, почти до подмишницата, я нямаше, както и голямо парче от сърфа ми с формата на полумесец.”

Само месец след нападението на акулата обаче, Хамилтън отново е във водата.

Освен, че изключително бързо се връща към спорта, Бетани показва колко велик сърфист е всъщност. Тя показва, че загубата на ръката ѝ не е препятствие пред това да изпълнява целите, които си поставя. През 2005 г. става национален шампион при жените, а от 2007 г. насам е професионален сърфист.

Бетъни Хамилтън
Снимка: Бетъни Хамилтън

„Работих наистина здраво, за да стана професионален сърфист, а сега се състезавам с най-добрите сърфистки в света.”

Още през 2004 г., сърфистката издава автобиографичната книга “Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board” (Сърфист по душа: Истинска история за вяра, семейство и борбата да се върнеш върху дъската), която става бестселър в САЩ.

Снимка: Бетъни Хамилтън

Историята ѝ бързо привлича вниманието на американци и става вдъхновение за мнозина.

2011-а е годината, в която излиза и филмът “Soul Surfer”, разказващ за живота на младата сърфистка. Той става изключително популярен и „изнася” историята на Бетани Хамилтън извън пределите на Щатите.

Снимка: Бетъни Хамилтън
Снимка: Бетъни Хамилтън

Следващата книга, която „сърфистката по душа” издава през 2014 г., е “Body and Soul” („Тяло и душа”). Целта ѝ е да окуражи жените по света да живеят здравословен начин на живот и да следват мечтите си.

Снимка: Бетъни Хамилтън


„Пътят ми е посветен на това да живея здравословно. Да бъда активна, да се храня с чисти храни, да сърфирам е това, което ме кара да се чувствам страхотно! Това чувство ми помага да остана мотивирана дори когато съм уморена или графикът ми е препълнен. Знам, че правейки най-доброто за тялото си, аз ще се чувствам най-добре, а представянето ми ще бъде във връхната си точка.”

Бетъни Хамилтън
Снимка: Бетъни Хамилтън

Бетани, освен велик сърфист, е и майка на малкия Тобиас. Дори по време на бременността си, Хамилтън не слиза от дъската, за да остане във форма.

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.