Petzl Sitta: Ултралека и удобна седалка за катерене

0
 

Сподели

Shares

Какво е важно за една седалка за катерене? Да бъде здрава, надеждна, удобна, лека, компактна, да издържа на динамично натоварване, да дава свобода на движенията.

Всичко това звучи много добре, но проблемът идва, когато изброените качества трябва да се съчетаят. Повечето ултралеки седалки са предназначени за ограничен брой ползвания, те са за планински туризъм или ски алпинизъм. Някои от тях са направени и за ледено катерене, но със сигурност не са проектирани за натоварванията, които се получават при спортното катерене.

Седалка за катерене Petzl Sitta

Седалката Petzl Sitta обаче е различна. Тя е наистина лека – тежи от 230 до 270 грама в зависимост от размера, а в същото време е изключително надеждна и удобна седалка от висок клас за екстремно катерене (на скали или в зала) и алпинизъм.

За да се постигне по-високо ниво на комфорт, без да се увеличава тегло, при тази седалка Petzl използват технологията WIREFRAME. Технологичният процес е базиран на използване на нишки Dyneema. Те обхващат кръстния колан и бедрените ленти, за да се осигури максимално добро разпределение на натоварването. Специалните нишки заменят използването на ленти и омекотяваща пяна и осигуряват на катерача удобство и максимална свобода на движенията. Тази иновативна технология дава на седалката изключително добро съотношение тегло/комфорт, до степен човек да забравя, че е със седалка. Petzl Sitta предоставя на катерача пълна свобода на движенията, необходима особено при маршрути от висока категория на трудност. Технологията WIREFRAME, съчетана с много изчистен дизайн и фини линии, намира своето идеално приложение при седалката от висок клас Sitta.

Седалка за катерене Petzl Sitta

Външната текстилна материя на седалката Sitta е произведена в съответствие със стандарта Bluesign. Това е стандарт за текстил, който е най-строгият в света по отношение на опазване на околната среда, защита на потребителя и на работното място. Всички аспекти на производството, които могат да окажат влияние върху околната среда, се следят и контролират строго: използване на материали, енергия, вода, изхвърляне на газове в атмосферата, използване и управление на опасни материали.

Седалка за катерене Petzl Sitta

Седалката се предлага в три размера (S, M и L), в зависимост от обиколката на бедрата и талията, и е в оранжево-бяла разцветка. Теглото за S размер е 230 грама, за M – 250 и 270 за L. Продава се с 3 години гаранция.

Седалка за катерене Petzl Sitta

Допълнителна информация ще намерите на страницата на ПИК 3000 – официален представител на Petzl за България.

Още от Petzl:

Най-леката каска за катерене в света: SIROCCO от Petzl
ANGE FINESSE – катерачни примки с финес
Petzl VOLTA 9.2 – универсалното катерачно въже
Челник Petzl MYO

Petzl

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.