В Странджа с колела или пеша

0


Дата на събитието: 17.10.2015

Сподели

Shares

Преход в Странджа

Мистичната и дива Странджа планина в България се готви да приеме всички желаещи приключенци, които искат да я опознаят.

На 17-и и 18-и октомври в Странджа любителите на природата и спорта ще могат да се включат в някой от следните планински преходи:

– Планинско колоездене – 50 км (от м. Качул до гр. Ахтопол)
– Планинско бягане – 25 км (м. Качул до с. Кости) и 50 км (м. Качул до гр. Ахтопол)
– Пешеходен преход – 30 км (м. Качул покрай р. Велека, през м. Индипасха и м. Голямата аязма)

Събитието е част от кампанията „Странджа – без ограничения“ (StrandjaNoLimits) на Сдружение „Зелена Странджа“ и цели по-широко представяне на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина.

В дисциплините по планинско бягане и колоездене могат да се включат всички желаещи, които се чувстват достатъчно подготвени за подобно предизвикателство и са над 14-годишни. Таксата за участие за тези дисциплини е 30 лв. при предварителна регистрация до 10 октомври и 40 лв. при плащане на място в деня на събитието.

В пешеходния преход могат да се включат и деца под 14-годишна възраст, които също така не заплащат такса за участие. За всички останали, които искат да изминат 30-е километра в Странджа, таксата за участие е 10 лв.

Приходите от събитието ще бъдат използвани за опресняване и поддържане на туристическата маркировка в района, както и за събиране и разпространяване на информация за възможностите за туризъм в Странджа.

Повече информация относно програмата на събитието, възможностите за настаняване в района и друга полезна информация, можете да намерите на тази фейсбук страница.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.