Детско велосъстезание в Ловеч на 6 септември

0


Дата на събитието: 06.09.2015

Сподели

Shares

Деца на колела

На 6-ти септември в Ловеч ще се проведе второто издание на детското велосъстезание – „Деца на колела“. То съвпада със 130 годишнината от Освобождението на България.

Миналата година събитието събра близо 90 деца и младежи, които мериха сили по интересните пътеки в парка Стратеш. Тази година организаторите на детската надпревара очакват още по-голям интерес и повече участници.

Събитието е включено в спортния календар на града и се финансира от община Ловеч. „Деца на колела“ се провежда под егидата на кмета на града Минчо Казанджиев и цели да накара повече деца и младежи да излязат навън, да се качат на колелото и да спортуват.

Участието в надпреварата ще бъде напълно безплатно, като могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18 години. Всеки който иска да се включи в състезанието е необходимо да се регистрира предварително.

Участниците ще бъдат разделени в общо седем възрастови групи – 4-5, 6-7, 8-9, 10-12, 13-14, 15-16, 17-18 и за всички победители в отделните категории ще има медали, грамоти и подаръци от спонсорите на събитието.

Арена на надпреварата и тази година ще бъде парк Стратеш, който е едно от емблематичните места в Ловеч и разполага с множество горски пътеки и хубави алеи, които лесно се превръщат в достатъчно интересно и предизвикателно състезателно трасе. На място има много естествени и изкуствени препятствия, като стълби, камъни, скокове и падове, които са много атрактивни и правят надпреварата много интересна.

Деца на колела

Организаторите на събитието обещават подобрения и нови елементи, с които трасето да стане още по-атрактивно и технично и да може после децата от Ловеч да тренират и подобряват уменията си на него ежедневно.

Всеки които иска да стане част от събитието, да се запознае отблизо със спорта и да подкрепи младите надежди на българското колоездене, може да заповяда в неделя, 6-ти септември в парк Стратеш и да прекара един изпълнен с адреналин и приятни емоции ден.

Деца на колела

ПРОГРАМА

Събота, 5 септември
12:00 – 17:00 – Оглед на трасето
16:00 – 18:00 – Регистрация

Неделя, 6 септември
8:00 – 10:00 – Регистрация
9:00 – 11:30 – Тренировка
11:00 – Състезание деца 4-6 годишни
12:30 – Квалификация
15:00 – Финали
17:00 – Награждаване

Деца на колела

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.