Архитектурна работилница на Transfiguration Festival

0


Дата на събитието: 06.08.2015

Сподели

Shares
Transfiguration
Амфитеатралната сцена на фестивала, изградена от естествени материали

От 6 до 9 август родопското село Долен гостоприемно ще приюти първият фестивал Transfiguration.

Освен много музика, вкл. Baba Zula, Исихия, The Moon and the Nightspirit, Бalkansky, Кайно Йесно Слонце, Irfan, smallman, Vataff Project и др., ни очаква и богата палитра от лекции, прожекции, работилници и ателиета.

Transfiguration
Архитектурно-историческият резерват село Долен

Един от акцентите в програмата, който препоръчваме, е представянето на архитектурна група работилница „Мещра“. Групата, заедно с Асоциация за строителство с естествени материали (АСЕМ), организира мултимедийна изложба по време на фестивала. Тя ще включва архивни кадри на селото, снимки, скици и проучвания от проведената Лятна работилница за студенти по опазване на архитектурното наследство (8-15 юли), както и прожекция на видео от работилницата.

Transfiguration

Всички, които станат част от първия Transfiguration фестивал, ще могат да се включат и в кратките беседи за архитектурно-историческия резерват с. Долен и виртуални разходки „Минало, настояще и бъдеще“. Чрез тях всеки ще може да се докосне до духа на мястото и да узнае за многопластовото му съдържание.

Веднъж дневно по време на четирите дни на фестивала ще се организират и архитектурни разходки из резервата, а маршрутите изглеждат обещаващо интересни.

Transfiguration

За да се навлезе по-дълбоко в темата, арх. Николай Маринов от АСЕМ ще проведе презентация, с която ще представи традиционни строителни техники. Ще има и заключителна дискусия за бъдещето на архитектурно-историческия резерват село Долен.

Всичко това ще се случи в бялата къща на площада, до пощата, където ще се помещава архитектурна група „Мещра“ по време на феста.

Transfiguration

Поради естеството на фестивала и мястото на провеждането му, билетите за Transfiguration Festival са пуснати в ограничен тираж от 1024 броя. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в страната. Освен пълната фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, билетите включват места на охраняемите паркинг и къмпинг зони. За да получат своите места, посетителите трябва да регистрират идентификационния номер на билета си на уебсайта на фестивала.

Transfiguration

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.