Пътеводител из къмпингите на България

1
 

Сподели

Shares

Из къмпингите на България: Sakar Hills

Предлагаме ви няколко от по-добрите родни къмпинги, които да си набележите като база за караваната или палатката:

Sakar Hills

Село Бисер

Семейният къмпинг на пенсионираните Мартин и Шърли Джефс в село Бисер (между Харманли и Любимец) работи вече повече от10 години и предлага всичко това, което очакваме от един къмпинг в която и да било точка на Европа.

Местата за палатки и каравани могат да са на бетон или трева, снабдени са с електричество и вода, топлата вода в баните и тоалетните е постоянна, има безжичен интернет, магазинче, пералня, покрита зона. Домашните любимци са добре дошли, стига да ги държите под око (същото важи и за децата).

Ако ви доскучае, в близост има тракийски гробници, винарни, приятни ресторанти и магазини, гостоприемни местни хора и досатъчно див живот и природа, все пак говорим за Източни Родопи.

Повече на http://www.sakar-hills.com/

Еко къмпинг Батак

Батак

Тук едно е ясно – няма да ви липсва гледка. Язовир Батак е способен в един ден да изглежда по десет различни начина, в зависимост от времето, а изгрева и пълнолунието над острова са нещо, което трябва да се види. И още, разположен на 1100 м н.в., млечният път е толкова по-близо, че няма хотелска категоризация, която да може да преброи звездите на къмпинга!

Освен гледки, имате и условия за активно време и спорт, в случай че това е вашата идея за къмпинг. Всяко паркомясто разполага с ток и вода, разбира се има и безжичен интернет, душ кабини, тоалетни и мивки, и дори сателитна телевизия. Нас обаче повече ни радват възможностите за огън и баребкю на открито, както и активните дейности – като каяци, лодки, преходи в района пеш или с колелета.

Палци горе и заради факта, че са се постарали всичко в къмпинга да е както трябва спрямо природата – имат модерна пречиствателна станция, а всички удобства са от естествени материали, предимно дърво и камък, така че да са в хармония с околната среда.

Повече на http://www.campingbatak.com/

ВИЖ ОЩЕ: 7 важни неща за къмпингуващия

Еко къмпинг Доспат

Язовир Доспат

Намиращ се на самия бряг на язовир Доспат, този къмпинг определено има с какво да ви очарова. Разполага с места за палатки и каравани, разположени на слънчева поляна, а боровата гора в близост е перфектното място за отдих сред природата.

Еко къмпинг Доспат разполага с кухня, столова с изглед към язовира и детска площадка за най-малките. Може да се възползвате и от барбекю, пералня, Wi-fi и телевизия. В близост до къмпинга се намират множество забележителности, които да направят почивката ви още по разнообразна: Парк-музей на родопската чешма, скално образувание Скалето, Римски мост в с. Любча, водопадът в с. Късак и др.

Ако ви доскучае и искате да се поразходите на разположение са екопътеките в околността. Бреговете на язовира са подходящи за плаж, а запалените по риболова имат възможност да практикуват любимото си занимание необезпокоявани.

Повече на:  ticdospat.blogspot.com/

Кисимови дупки

Село Белозем

Къмпингът е разположен във влажна зона “Кисимови дупки”, местообитание на защитени биологични видове и с богато биоразнообразие. Така че ако си падате по спортния риболов, или търсите да фотографирате диви животни и растения в естествената им среда, това е вашето място.

Имайте предвид, че водоемът е дом на особено големи екземпляри риба, тъй че няма да ви се налага да преувеличавето пред приятелите (но всеки улов над 5 кг трябва задължително да бъде пуснат обратно на свобода).

Мястото за разполагане на палатки и каравани е 10 000 кв.м., като престоят е включен във входната екотакса. Обектът е електрифициран и има денонощна охрана, работи целогодишно, и разполага с всички необходими къмпингарски условия – безжичен интернет, паркинг, покрита беседка с пейки, открити маси, тоалетни, бани, ръчни помпи за вода, кладенец за охлаждане на напитки, подвижни барбекюта.

В близост до къмпинга е и с. Белозем, обявено за европейско селище на белия щъркел.

Повече на http://kisimovidupki.com/

Верила

Сапарева баня 

Къмпинг Верила се намира в самото подножие на Рила, в Сапарева баня, в непосредствена близост до СПА центъра и минералните басейни в града. Разполага с места за палатки, кемпери и каравани, както и с няколко добре поддържани бунгала.

Може да разчитате на постоянно електрозахранване и всичко необходимо в домакинството – кухня, пералня, хладилник. Ако спорта е задължителна част от почивката ви, имате избор между волейболно и футболно игрище, а за малчуганите – добре обезопасена детска площадка.

В случай, че рождения ви ден съвпадне с престоя ви в комплекса или имате друг повод за празненство, домакините ще ви предоставят закрита зала с камина и барбекю, в която да посрещнете своята компания. На разположение и механата към къмпинга, която предпага вкусни, домашни ястия, ако ви е омръзнало да кулинарствате.

Любителите на разходките и преходите могат да отидат до Седемте рилски езера и курорта Паничище или Овчарченския водопад и еко-пътека Горица, които са наблизо.

Повече на: camping-verila.com

Из къмпингите на България: Къмпинг Велико Търново

Къмпинг Велико Търново

Велико Търново

Ник и Ники, родом от Великобритания, идват в България, докато обикалят Европа с караваната си за медения си месец през 2005 г. Две години по-късно решават да се установят тук за постоянно и да създадат къмпинг, който по нищо да не отстъпва на най-добрите европейски къмпинги.

Получило им се е!

Освен с отлични удобства, ни печелят с уникалната си градина – до момента имат над 130 най-различни дървета, плодни или просто за сянка и зеленина. Всяко паркомясто е с площ от 100 кв.м., така че имате достатъчно простор и уединение, с пътища за лесен достъп и повече от отлични условия – невероятни бани и тоалетни (плюс специализирани такива за семейства с деца и хора с физически увреждания), пералня, обща кухня и дори 20-метров басейн!

Повече на www.campingvelikotarnovo.com

Емануил

Язовир Жребчево

Разположен между брега на язовир Жребчево и закътана сенчеста гора, между Стара планина и Средна гора, това място е за всички, които мечтаят да избягат от градската среда и да се насладят на планинския еко туризъм. Гледките са един път, а възможностите за пълноценна почивка много.

Къмпингът разполага с места за палатки, кемпери и каравани, оборудван с кухня с всичко необходимо и заведение за хранене. Снабден е с модерен санитарен възел, а любезните домакините ни уверяват, че топла вода има денонощно. Тук може да ходите на риболов, да карате каяк и дори да поплувате в басейна към комплекса.

В района има много места за любителите на спорта на открито, а на 2 км от къмпинга по билото на Средна гора има стар римски път, по който може да се извършват разходки с коне!

Повече на: campingemanuil.com

Из къмпингите на България: Къмпинг ЗораКъмпинг Зора

Обзор

Ако сте отчаяни от положението с къмпингите по Черноморието, ето че може и да променим мнението ви.

Къмпинг Зора е изцяло новоизграден, разположен на обширна площ от 8 дка, така че спокойно ще ви предложи всичко необходимо – 60 на брой достатъчно големи места за каравани и палатки (до 100 кв.м.) с достъп до ток и вода, покрити с тревна настилка, която се обезпаразитява, лятна кухня с барбекю, напълно обзаведен кухненски блок с хладилник и фурна, безжичен интернет, безупречно чисти бани и тоалетни, пералня, денонощна охрана, ресторант, обезопасена площадка и надуваем басейн за най-малките. А плажът е само на 300 м!

Повече на http://www.zora-ob.com/

Оазис

Сливен 

Естествената сянка на Подбалкана ви очаква в този амфитеатрално разположен къмпинг, в близост до местността Оазиса до Сливен. Обектът разполага с места за каравани, кемпери и палатки и гарантира пълен унисон с природата. Сред удобствата са модерен кухнески кът и механа с традиционни ястия и барбекю за феновете на домашно приготвената храна. Ако сте от активно почиващите, то това ще ви се хареса – футболно игрище, конна езда и множество екопътеки, предлагащи невероятни гледки.

Повече на: facebook/къмпинг-Оазис

Из къмпингите на България: Якото място

Якото място

Лозенец

Разположено между Лозенец и Китен, близо до плажа на Корал, Якото място определено печели с атмосфера. Местата за къмпингуване са 5 стационарни каравани, 18 бунгала и възможост за поставяне на палатки и кемпери в над 10 декара гора, която от лятото на 2020 г.ще е част от къмпинга.

Коли не се допускат вътре в къмпинга, за повече тишина и спокойствие, цялото пространство е затревено, санитарните помещения са чисти и приятни в средиземноморски-горски стил, топла вода 24/7, дървена къщичка с кухненски бокс, оборудван с всичко необходимо (печка, фурна, микровълнова, хладилник с голяма камера, мивка, прибори и чаши), телевизор с кабелна, маса и столове, барбекюта, и разбира се, безжичен интернет.

Повече на http://якотомясто.com/

ВИЖ ОЩЕ: С деца на къмпинг – полезни съвети за по-приятно пребиваване

Термален къмпинг Велинград

Велинград

Първият термален СПА къмпинг на Балканите, се намира на 15 мин. пешеходно разстояние от центъра на Велинград. Модерният комплекс, простиращ се на 6 дка, разполага с места за палатки, кемпери и каравани и собствен термален СПА център. Той включва три външни басейни – един детски и два по-големи с различна температура на минералната вода, два вида сауни, парна баня, вътрешен топъл басейн, студен шоков басейн, стая за релакс, душове, съблекални и масажен кабинет.

След като сте се насладили на СПА удобствата, може да приготвите храната си в модерна туристическа кухня със столова и да изпиете един хував чай в специалния чаен бар на комплекса. Къмпингът работи целогодишно и гарантира на своите гости нов прочит на къмпингуването, с множество удобства и комфорт.

Повече на: campingvelingrad.bg

ГОРА

Градина

Казваме голямо „ДА“ на тази модерна концепция за къмпингуване с изглед към морето и истинска дзен представа. Първият глемпинг е вече у нас, съчетаващ почивка под открито небе и комфорта на леглото вкъщи. Мястото е разположено в прекрасна иглолистна гора, на крачки от морския бряг и емблематични плажни барове, в които да се забавлявате цяла нощ. Районът разполага със сърф училища, в близост е до Стария град на Созопол и ви гарантира незабравимо преживяване сред природата.

Повече на: goraglamping.com

 

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.