Знаем какво да направите това лято

0
 

Сподели

Shares

Лятото не просто чука на вратата, а влиза с шут през нея. Признайте си, вече си фантазирате как сменяте този иначе толкова симпатичен град, в който живеете, с някой златист плаж или зелениста планина.

Понеже ви разбираме, искаме да ви предложим 10 идеи за хубави места и приятни занимания там, които да осмислят лятото ви.

1. Разходете се до Остин, САЩ за X Games (4-7 юни).

В крайна сметка, това си е олимпиадата на екстремните спортове, пък и чуваме, че Остин бил много приятно градче, нищо че е в Тексас. А, да – и „Металика“ ще свирят.

Знаем какво да направите това лято - X Games
2. Отскочете до Панама.

Направете го преди да се е превърнала в следващия голям карибски туристически хит. Получавате девствени плажове, планини и джунгли, но без тълпите туристи, налазили съседните Коста Рика и Гватемала. Анджелина Джоли и Майкъл Джордан, които идват да почиват тук, едва ли са сбъркали. Мястото обаче не е само за много богати – най-скъпи са самолетните билети, но там можете да си прекарате добре с доста скромен бюджет.

Знаем какво да направите това лято - Панама
Снимка: Thibault Houspic/Flickr

3. Гмурнете се.

От местата по-наблизо най-интересни са водите на Червено море край Египет, но и по Южното Черноморие има какво да се види – потънали кораби, амфори и дори черноморски акули.

4. Така и така сте тук, прекарайте няколко дни в Созопол.

Вече е доста пренаселен, но Старият град с ресторантчетата и тесните улички все още си заслужава.

Знаем какво да направите това лято - Созопол
5. Избягайте от водораслите и найлоновите пликчета, полюшващи се на вълните.

Един от родните плажове с най-чиста вода е този на Силистар. Не че и там вече бирено-кебапчестата култура не е навлязла с ускорени темпове, но в морето това лесно се забравя.

Знаем какво да направите това лято - Силистар
6. Съчетайте морето със Спирит ъф Бургас (7-8 август), който пак ще го има.

На пясъка ще се съберат Роби Уилямс, Stereo MCs и още доста чужди и български изпълнители. Радостното е, че няма да свирят заедно.

7. Гледайте легендарното конно надбягване на площада в Сиена (2 юли и 16 август).

Жокеите, представляващи различните квартали в града, яздат без седла сред облаци прах по тясното трасе. Почти няма правила – ездачите могат да се блъскат, да си пречат, да се удрят с камшиците. В резултат конете често финишират сами, но и тогава резултатът им се признава.

Знаем какво да направите това лято - Ил Палио - Сиена
8. Играйте бънджи-тенис.

ОК, не е екстремен спорт, но пък може да се практикува почти навсякъде, дори и на някоя полянка в планината или в къмпинга, с две думи – сред природата. Топката е гумена и е вързана за ластик, т.е. колкото и силно да млатите, услужливо се връща при вас. Не ви трябва корт и мрежа, не плащате на час. По-интензивно е от тениса, защото топката идва при вас много по-често. Но пък си спестявате тичането по корта и няма кой да ви се скара, ако решите да поиграете голи до кръста.

Знаем какво да направите това лято - бънджи тенис
9. Карайте сърф на Гьокчеада.

На най-големия турски остров през лятото традиционно българите стават в пъти повече от местните, има и няколко сърф-училища (също български), така че и да не знаете от коя страна да се качите на дъската, има кой да ви покаже.

Знаем какво да направите това лято - Гьокчеада
Снимка: Justin van Dyke/Flickr

10. Посетете екстремния фестивал X Point Sofia.

Той е нещо като X Games, само че в балкански вариант. Датата му ще обявим скоро.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.