Да обиколиш света с бягане

 
0
Кевин Кар, бягане
Снимка: APEX NEWS & PICTURES

Светът е малък? Попитайте човека, който го обиколи за 621 дни на бегом. Британският барман Кевин Кар пробягва еквивалента на един маратон всеки ден, преминава през 26 страни, сменя 16 чифта маратонки и сваля 20 кг. Изминава общо 26 232 км, като прави над 36 милиона стъпки.

Кевин Кар, бягане
Снимка: APEX NEWS & PICTURES

34-годишният Кар е не само най-бързият бегач, но и най-младият атлет-аматьор, обиколил света с тичане. Той става и първият, завършил пътуването си без поддържащ екип. Кар тегли сам екипировката си от 45 кг през Европа, Индия, Австралия, Нова Зеландия, Канада, САЩ.

Британецът подобрява предишния рекорд, държан от австралиеца Том Денис, със само един ден. Пробягва през минусови температури в САЩ, наводнения в Аржентина, оцелява след грип и тежък топлинен удар, гонен е от мечки в Канада и от глутница кучета в Румъния, и два пъти е блъснат от кола.

Кевин Кар, бягане
Снимка: APEX NEWS & PICTURES

Физическото му постижение е почти толкова впечатляващо, колкото и мотивацията му да изпълни тази мисия. Кар, който е страдал от депресия, се изправя пред предизвикателството да събере пари за благотворителна организация за психично болни хора.

Кевин Кар, бягане
Снимка: APEX NEWS & PICTURES

В списъка на Световната асоциация на обиколилите света бегачи до момента фигурират само трима души – датчанинът Йеспер Олсен, Том Денис и Кевин Кар.

Кевин Кар, бягане
Снимка: APEX NEWS & PICTURES

Въпросът, който самият Кевин си поставя, е „Къде са границите на нашата издръжливост?“ И ако досега сте били убедени, че пределът са един, два или няколко маратона, помислете пак!

Още на тема бягане ще намерите в брой ПРОЛЕТ 2015 на списание 360°. Ще го познаете лесно – Кирил Николов-Дизела е на корицата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.