Crazy Island Open 2010

0


Дата на събитието: 01.07.2010

Сподели

Shares

Naish/Crazy Island Open (фотография: Радостина Ганчева)

Пътувахме по завоите, а гледката се сменяше – море и камъни Оглеждахме къде да напривим стартовете в идните дни. Духаше юг над 25 нота. Югът е нетипичен за тези места, а заливите, които обикновено са гладки като езеро, сега завършваха с разпенен прибой. Понеже брегът е дълбок, вълните стават тежки, високи около 2м.

– Ами ако за уейв- фристайла се запишат само 3-ма състезатели?
– Ще направим състезание за 3-ма състезатели, – отговори Том Хартман. Том e рейс директор и главен съдия. Запомних това. Всеки, който има куража да застане на старта заслужава да влезне в битка. На другия ден състезателите бяха повече от 3-ма, моите страхове отпаднаха, а момчетата направиха шоу, тайбъл топ, фронт луп, бек луп, двамата най-добри успяха да завъртят повече от един. Завършени имаше и няколко спок и вулкано. Последните две са фигури трудно изпълними на вълни и неподходящи, но човек се учи в движение. За тази година ще знаем повече и ще се подготвим още по-добре.

Състезанието наближава – Naish/Crazy Island Open 2010 ще се проведе от 1 до 4 юли. Рейс директор и главен съдия за трета година ще бъде Том Хартман – уиндсърф състезател от световна класа, главен съдия на EFPT (Европейския Фрийстайл Про Тур) и страшен пич.

Naish/Crazy Island Open (фотография: Борислав Борисов, райдър - Симеон Иванов)

Crazy Island Open e отворено състезание с международно участие и своебразен фест, който събира любителите на екстемните спортове, вятъра и морето. Всичко започва още тук, в забързания трафик на големите градове и отвежда участниците до ветровитите плажове на о-в Гьокчеада в търсене на нови предизвикателсвта. Изборът на мястото не е случаен о-в Гьокчеада, Турция е характерен със своите постоянни ветрове и разнообразни терени (гладка вода и вълни) подходящи за атрактивните дисциплини фристайл и уейв и разбира за най-караната от българите дисциплина – слалома. Идеята, която стои зад това задгранично състезание, е да мотивираме състезателите да търсят условия за развитие, а не да се оправавад с липсата на такива.

Състезанието включва следните дисциплини в двата спорта:
– уиндсърф – фристайл, уейв, слалом
– кайт – фристайл, хенг тайм, курс рейс

А ето и кои са състезателите, които ще трябва да защитават титлите си от миналата година:
Уиндсърф
1-во място: Симеон Иванов
2-ро място: Емил Кайкамджозов (BUL-4)
3-то място: Стефан Добрианов – Тедо

Кайт
1-во място: Красимир Карталов – Хайко
2-ро място: Шербан Рошиану (Румъния)
3-то място: Тодор Станков – Снайпера

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.