Газова система MSR Reactor

0
 

Сподели

Shares

Независимо дали сме на преход в планината или на къмпинг край морето, компактният, надежден газов котлон е еднакво важен. Често обаче, по високите части на планините и при лошо време, на примусите е трудно да се справят със задачите си. Заради надморската височина и вятъра те губят повече гориво и така са по-малко ефективни. Това, освен по-бавно стопляне на водата, означава и по-тежка раница – заради горивото, което е нужно.

Reactor_MSR_01

Една американска компания обаче е намерила решение на проблема. Инженерите на MSR са разработили газова система, наречена недвусмислено Reactor. Нейният голям плюс е, че се справя дори в най-лошото време и високи планини и е направена с много мисъл за хората, които я ползват.

Газова система Reactor на MSR

Reactor на MSR е не само най-бързата и икономична газова система, създавана някога, тя е и единствената, която запазва високата си производителност и в реални условия, т.е. в планината и при вятър. Преносимият „реактор“ е създаден по нова за котлоните технология, която го прави изключително бърз и ветроустойчив. Неговата лъчиста, напълно обвита горелка с интегриран топлообменник, блокира дори най-екстремните ветрове. Котлонът достига нужната температура за кратко време (около 3 минути за 1 литър вода) и след това икономично я поддържа при постоянно налягане. Така горивото се разходва оптимално.

Газова система Reactor на MSR

Котлонът има два режима за пренос на топлина – конвекторно и лъчисто. Така има избор между по-икономично или по-бързо действие.

Една стандартна газова бутилка с MSR Reactor™ стига за сваряването на 22 литра вода. Това прави газовата система изключително икономична. Реално с нея правите инвестиция, която се изплаща благодарение на бутилките с газ, които ще си спестите. Ще икономисате и от тегло, което иначе бихте извлекли на гръб в планината.

Газова система Reactor на MSR

Освен всичко останало, газовата система MSR Reactor™ е създадена с много мисъл за ползващите я и техния комфорт. Тя може да се прикрепя безопасно, провесена в палатка или стабилно, поставена на земята или върху камъни. За да бъде още по-приятна за употреба, системата е конструирана да бъде почти безшумна и да не нарушава звуците на природата и разговорите край палатката.

MSR Reactor™ включва, освен котлон, и 1,7-литров съд с капак. В него, за по-компактно и сигурно, може да се държи газовата бутилка, която се застопорява със специален държач на капака.

Характеристики:
– Съдържание на комплекта: котлон Reactor, съд за готвене Reactor (1,7 л), капак с отвори (не съдържа бисфенол), PackTowl® протектор и дръжка за съда
– Тегло: 496 грама
– Горивно време (за газ MSR IsoPro 227 гр.): около 80 мин.
– Мощност: 2,7 KW
– Вода за 227 гр. газ (MSR IsoPro): 22 литра
– Произведено в САЩ

Повече информация за Reactor на MSR можете да намерите тук.

Продуктите на MSR можете да намерите освен в електронния магазин K2 Outdoor и във физическия, който се намира в София, бул. Арсеналски 11.

K2 Outdoor

Още екипировка за изследователи от K2 Outdoor (бившият GO!outdoor):
Надуваема постелка Therm-a-rest
Дишащи блузи и клинове LURBEL
Мъжки и дамски якета Ozone H2XTREME

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.