Уил Гад – един спорт не стига

0
 

Сподели

Shares

За Уил Гад казват, че подхожда към спортовете в планината като лабрадор към тенис топките. С точно ей такъв безкраен ентусиазъм – направо няма спирка! Само на осем годинки надява за пръв път котки на детските си крачета, за да изкачи връх в Канадските скалисти планини, с баща си.

Уил Гад

Две години по-късно отново баща му е причина да изследва първата си пещера – сам, през отвор, прекалено тесен за възрастни. Първият си ски траверс прави на 12, през ледените полета на Уапта. На 14 години пък започва с каяка – да, може да се каже, че приключението е в кръвта му.

Уил Гад

Нищо чудно, че 30 години по-късно е един сред номинираните от National Geographic за приключениец на годината. Има защо.

“През пролетта греба, карам колело, бягам и катеря. През лятото летя, правя преходи в планината, яздя. През есента се катеря по скали и тренирам с тежести за зимата. А зимата се катеря ледено или смесено, и карам ски. Движа се около 20 часа на седмица, движението винаги бие тренирането”, казва Уил.

Уил Гад

– Първият му световен рекорд е 423 км с парапланер в Запата, Тексас
– В продължение на 24 часа катери нон стоп леден водопад, висок 40 м (натрупва общо 7746 м)
– През август 2014 г. заедно с Гавин Маклърг прелетяват 650 км над Канадските скалисти планини
– Уил е на 46 години, самотен баща на две деца
– Мотото му е “Движи се”

Уил Гад е един от героите на брой ЗИМА 2014 на Списанието. Ако сте го пропуснали – оттук може да се снабдите с предишни броеве на преференциална цена. А за по-сигурно, се абонирайте – толкова е лесно.

Зима 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.