Приключенецът-фотограф Майкъл Китъл

0
 

Сподели

Shares

Израснал в Орегон, Майкъл Китъл, известен още като MK Wild, от малък изследва природата около себе си. Негова страст са дивите гори, скалистите планини и пустините на тихоокеанския северозапад на САЩ.

Фотоапаратът попада в ръцете му, когато е на 10 години. И до днес продължава да усъвършенства техниката си, като преследва миговете, за които си струва да останеш без дъх.

MK Wild

По професия е адвокат, по душа – фотограф, който практикува ледено и скално катерене във всяка свободна минута. За своите 30 години има дълъг списък с планини, скали и върхове, които е покорил.

Свързахме се с Майкъл, за да ни разкаже повече за любимите си кадри, но го хванахме в поредното приключение в Хималаите. Търпеливо изчакахме успешния край на това предизвикателство, за да се възхитим и вдъхновим от неговите най-запомнящи се моменти в планините.

MK Wild

Вдъхновението
Снимам откакто се помня. Постоянно усъвършенствам стила си и съм готов да положа всички необходими усилия, за да направя уникална снимка. Това е моят екстремен спорт, който ме отвежда в различни части на света и ме мотивира да издържа трудните условия, за да запечатвам моментите, които надминават всички мечти.

Предизвикателствата
Типичната планинска фотосесия за мен често е по-трудна, отколкото самото изкачване. Моят фотоапарат е призмата, през която виждам света, както и предпочитаният от мен начин на комуникация. Когато съм зад него, аз мога да разказвам истории и да споделям опита си с другите. Винаги планирам пътешествията си, а фотографията е неизменно движещата сила зад тези планове. Съобразявам всичко – кой е най-подходящият маршрут от естетична гледна точка, къде да е лагерът и по кое време да започне изкачването? Каква история искам да разкажа и как да го направя най-добре с фотоапарата? В интерес на истината, моите снимки се случват след едно голямо планиране.

Мястото
Любимото ми място за планинско катерене без съмнение е Кордилера Бланка в Перу. Там съм се катерил и снимал толкова много, че се чувствам като в задния ни двор. Планините в Кордилера Бланка изглеждат хималайски по мащаб, но достъпът е лесен и времето стабилно.

Още от Майкъл – на MKwild.com и facebook: MK Wild Photo

MK Wild

Историите на MK Wild са част от брой ЗИМА 2014 на списание 360°. Ако сте го пропуснали – оттук може да се снабдите с предишни броеве на преференциална цена. А за по-сигурно, се абонирайте – толкова е лесно.

Зима 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.