Добрият избор на туристически чорапи

1
 

Сподели

Shares

Удобните туристически чорапи не са просто поредната прищявка, а много съществен елемент от облеклото, в който си струва да се инвестира. Обувайки качествени чорапи, може наистина да изпитате пълното удоволствие от дълъг преход. Търсените ефекти са омекотяването на контакта на стъпалто, изкарване на влагата навън за предотвратяването на пришки и запазване на топлината на крака по време на зимни преходи или студено време.

Mont_Blanc_victor_troyanov
Снимка: Виктор Троянов

Концепцията за туристическите чорапи се развива много през последните години. Практичните в миналото дебели вълнени чорапи са вече отживелица. Съвремените спортни чорапи имат комплексна структура, като материалите се различават във всеки един слой. В областта на пръстите и петата се използват заздравени влакна устойчиви на износване. Еластични нишки държат чорапа плътно стегнат по глезените и прасеца. Слоят, съдържащ вълна, синтетични подплънки и влакна, отделящи влагата навън, обхваща стъпалото, за да осигури топло и сухо ходило.

best-hiking-socks-Rywan

Мерино вълна
Вълната има невероятните качества да съхранява топлината, дори когато е мокра. Ето защо тя е много по-ценна от синтетичните материали. Вълната мерино е една от тайните съставки в най-качествените чорапи. За разлика от обикновената вълна, мерино е мека, отвежда по естествен начин влагата навън, не се вмирисва, осигуравя топлина в студа и има охлаждащ ефект в горещо време.

Синтетична материя
Синтетичнта материя се е развила доста през последните години и има много висикокачествени чорапи, изработени от синтетика, които не отстъпват на вълнените разновидности. Синтетичният слой много добре се справя с отвеждането на влагата навън, като някои хора смятат, че синтетичните материали са дори по-надеждни. Съхненето на такава материя е по-бързо, отколкото при вълната.

Смесица на вълна и синтетика
Съвременната концепция за чорапи съчетава мерино вълна и синтетика, като носи предимствата и на двете материи. Някои производители добавят допълнителни естествени материали като коприна и бамбук.

Един от еталоните за качество при туристическите чорапи е френската марка Rywan. Това са високотехнологични чорапи, предназначени за туризъм и всякакви спортове на открито. Компанията Rywan използва собствено патентована технология CLIMASOCKS®, която осигурява много по-добра циркулация на въздуха в сравнение с конвенционалните чорапи. Благодарение на хипервентилацията, кракът остава гарантирано сух. Повишава се и ефективноста на мембраната на туристическите обувки.

Повече за Rywan и туристическите чорапи можете да научите от тук.

Туристически чорапи Rywan Rando Bi-Climasocks

rywan-biclimasocks

BI-CLIMASOCKS „Двойни чорапи“ проектирани за средни и дълги преходи. Триенето, което причинява пришки, е между двата слоя на чорапа, а не върху крака. Много добра циркулация на въздуха – до 251% по-голяма в сравнение с конвенционалните чорапи. Вътрешният слой на чорапа е изработен от COOLMAX®, който задържа влагата далеч от ходилото ви. Външния слой е изработен от Sock Dryarn ® – полипропиленово влакно, което транспортира бързо влагата към мембраната на обувката. Технологията „Climasoks®“ повишава ефективноста на мембраната на туристическите и трекинг обувки.
– За умерен към студен климат
– Състав: Dryarn® 38% полипропилен, 32% полиамид, 30% Coolmax® полиестер

Туристически чорапи Rywan Clairiere Coolmax

rywan-clairiere-coolmax

Това са универсални чорапи за туризъм, подходящи за всякакъв терен и климат. Те имат изключително ефективен контрол на температурата. С тези чорапи човек се чуства еднакво добре и в студено, и в топло време.
– Обозначение за ляв и десен чорап
– Отлично отвежда влагата от краката
– Състав: 70% Coolmax® полиестер, 12% акрил, 10% вълна, 7% полиамид, 1% еластан

Туристически чорапи Rywan Oxygene Climasocks

rywan-oxygene-climasocks

Висококачествени чорапи за средната и висока планина, подходящи за всякакви климатични условия. осигуряват много добра циркулация на въздуха – до 577% по-голяма в сравнение с конвенционалните чорапи. Технологията „Climasoks®“ повишава ефективноста на мембраната на обувките.
– Двойно уребрени
– Подсилени в областа на петата, пръстите и Ахилеса
– Състав: 31% вълна, 20% полиамид, 49% Coolmax® полиестер

Туристически чорапи Rywan Merinos Climasocks

rywan-merinos-climasocks

Универсални чорапи за туризъм, подходящи за всякакъв терен и климат. Основното им предимство пред класическия чорап за туризъм е хипервентилация, която осигуряват. Съчетанието на технологията Climasocks® и качества на мерино вълната, осигурява оптимален температурен контрол за практикуване на пешеходен туризъм в студен и умерен планински климат.
– Технологията „Climasoks®“ повишава ефективноста на мембраната на туристическите и трекинг обувки
– Подсилени в областа на петата, пръстите и Ахилеса
– Състав: 58% Merino Wool, 41% полиамид, 1% еластан

Чорапи Rywan Atmo-Trail Climasocks

rywan-atmotrail-climasocks

Високо технологични чорапи, подходящи за всякакъв спорт на открито и разходки в планината.
– Ефект „Strapping“ – три отделни ластични зони, които придържат чорапа в правилното положение спрямо ходилото
– Полипропиленово ходило за по-бързо отвеждане на влагата
– Обозначение за ляв и десен чорап
– Технологията „Climasoks®“ повишава ефективноста на мембраната на обувките
– Състав: 90% Polyamide HD® Multi-Fiber /Spandex 3%/ 7% Polypropylene

Всички налични модели на чорапите Rywan може да откриете в електронния магазин на Gorgona.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Dear sir

    So happy to hear that you’re on the market for socks.
    We specialize in socks field for more than 12 years,with good quality and pretty competitive price.By the way,we have BSCI audits and ISO.
    Our main products cover most of socks products ,such as convensional socks and sport socks.For sport socks ,espeicially proficent in football socks.We also product compression stockings and other socks of the special purpose.
    We would offer samples as fast as we can.
    If any product meet your demand, please contact us. We are sure any your question will get our prompt reply.

    Best regards,

    Kelly

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.