Трансродопски кръгов велотур през октомври

1


Дата на събитието: 15.10.2014

Сподели

Shares

Трансродопски кръгов велотур през октомври

Златна есен в Родопите, а ако добавим и колело, се получава истинско приключение в един от най-красивите райони на страната.

Велоприключение в Родопите организират от Новото тракийско злато. Маршрутът е кръгов, а датите са между 15 и 19-ти октомври. Обиколката на две колела минава край язовир Студен кладенец и преминава през село Летовник, дивечовъдния участък, Бойник планина и стената на яз. Студен кладенец, селата Рабово, Калоянци и Мъдрец и през Каменната сватба се връща в Кърджали.

Трансродопски кръгов велотур през октомври

Трансродопски велотур
15 – 19 октомври 2014 г.
Източни Родопи

Трансродопи е не само маршрут, а обединение на къщи, механи, атракции и водачи в една туристическа мрежа с обща цел – създаване на дестинация за екотуризъм Източни Родопи.

Трансродопски кръгов велотур през октомври

Програмата на приключението включва:

Ден 1 – сряда – 15 октомври
Сбор на групата по обяд в Кърджали. Колоездене от Кърджали, през селата до река Върбица, която се преминава и без да има мост. Достига се до село Летовник на южния бряг на язовир Студен кладенец, където групата спи в бившето училище – кой в стая, кой на палатка.

Ден 2 – четвъртък – 16 октомври
Преминаване през каменни махалички, язовир Студен кладенец може да се покаже иззад някой родопски хълм и така до Буюк дере, което се преминава по въжен мост. Оттам групата кара до еленовото стопанство на южния бряг на язовир Студен кладенец. Спи се в хижите на стопанството или на палатки на поляната с гледка към язовира.

Ден 3 – петък – 17 октомври
Преходът с колела е по билото на Бойник планина – доста бутане нагоре, но после с изключителни панорами. Ще има емоционални срещи със стада от сърни и елени. Денят е истинска наслада за природолюбителите и ще приключи в село Студен кладенец. Спи се в къщата на Айхан където има вкусно сготвено телешко.

Трансродопски кръгов велотур през октомври

Ден 4 – събота – 18 октомври
Смяна на посоката. Досега тя е била изток, но този ден е планирано завъртане на педалите на запад към село Мъдрец. Гледките към язовир Студен кладенец не спират да вдъхновяват, но вече откъм северния му бряг. Вечерта се спи в Мъдрец и се яде пъстърва, която се топи в устата.

Ден 5 – неделя – 19 октомври
През последния ден от Трансродопския поход е планирано участниците да се насладят на причудливия скален феномени Каменната сватба. Ще се пие вода на воля от каменни чешми и ще се ядат диви горски плодове. Панорами също няма да липсват. Финалът е в Кърджали, където всеки се качва на колата и потегля за дома.

Трансродопски кръгов велотур през октомври

Цената за участие на човек при минимум 15 участници е 110 лв. Тя включва:
– придружаващ бус по целия маршрут от Кърджали – Студен кладенец – Мъдрец и обратно пак до Кърджали, който превозва основния ни багаж през деня
– професионален водач – инструктор
– планинска застраховка

Цената не включва:
– храна
– нощувки – може в стаи (20-25 лв. на човек), може на палатка (5-10 лв. на човек)
– велосипеди, лична екипировка, палатки (във всяко място, предвидено за спане, има възможност и за спане на палатка). За желаещите да се включат, но нямат собствени велосипеди, предлагаме планински байкове под наем за 10 лв. на колело на ден.

Програмата е подходяща за начинаещи и средно подготвени колоездачи в добра физическа форма.

Краен срок за записване: 4 октомври 2014 г.

За повече информация и записвания: Михаела Кирчева, mihaela_kircheva (at) abv.bg, 0887 831026, събитието във Facebook.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. 110лв, не са ли много за придружаващ бус и водач? застраховка си имам….
    1650лв печалба за 15 човека…..колко да харчи този бус и заплата на водача за 5 дена? и какви са тези 5-10лв за палатка- ще ми докарат ли ток и вода до палатката? трябва да е безплатно на палатка!!!
    Направете го 50лв да има участие.
    Лек ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.