Организаторите на Фестивал на цветовете за идеята и цветното бягане

0


Дата на събитието: 13.09.2014

Сподели

Shares

Tретото издание на „Фестивал на цветовете“ този път ще бъде в Пловдив. Ясна е музикалната програма, остава само да се заредите с цветно настроение и да се потопите в магията.

10418492_256151657911860_8050322690802594087_n

Интересни неща има да се случват там. Съботният ден ще стартира с цветно бягане, а на самия фестивал ще има различни уъркшопове и забавления. Свързахме се с организаторите на събитието, за да ни разкажат малко по-подробно какво ще се случва на 13-ти септември. Ето каква цветна информация измъкнахме от тях:

Разкажете за началото на 5-км рън – откъде дойде идеята?
Идеята дойде от Англия, от където 5 км организирано бягане е възникнало преди повече от 10 г.! Живяхме в Лондон няколко години и се зарекохме, щом се върнем в България да създадем подобна бегаческа организация.

Защо точно на Фестивала на цветовете?
„Цветното бягане“ е едно от нашите Тематични бягания през годината. Първото ни „шарено бягане“ беше с подръчни бои и материали и когато разбрахме, че Фестивала на цветовете вече е и в България, си казахме: „Това е оригиналът, това е истината – ние сме с тях“.

Как, кога ще се проведе това състезание?
Нашето 5 км бягане се провежда всяка събота в (52 пъти в годината ) в 4-ри града едновременно: София, Пловдив, Бургас и Варна! Датата на Цветното бягане избрахме да съвпадне с деня на големия Фестивал на цветовете за Пловдив, а именно 13 септември! И така, заповядайте на трибуните на Гребната база при самия канал в 8:00 ч., а старта е в 8:30, купонът е гарантиран! Може да се ходи, може и да се бяга.

Какво трябва да си носят хората и как да се включат?
Трябва да си носят усмивките си, а настроението ще се създаде на място. Изискваме еднократна регистрация, която важи за всички наши бягания и всички градове! Всичко необходимо да знаете за Цветното бягане от тук: http://www.5kmrun.bg/view-text.php?id=1642

Какви други уъркшопове ще имана фестивала?
По време на фестивала ще има и уъркшоп по рисуване с кана – тъй нареченото индийско изкуство Mehendi, в 18:00 ч. пък пловдивското танцово студио Duende ще се включи с уъркшоп по съвременни танци и още много други интересни забавления, които посетителите ще видят на място.

 

И не забравяйте. Вратите на фестивала ще отворят точно в 14 ч. и партито ще продължи до малките часове на следващия ден.

Билети за Фестивал на цветовете в Пловдив могат да се закупят в мрежата на Eventim в цялата страна и на касата пред община Пловдив.

Единичната на цена на билета е 15 лв. Все още е валидна и промоцията 5 билета на обща цена 50 лв. Деца до 8 години влизат безплатно на събитието, но само с придружител.

Торбичките с цветен прах посетителите ще могат да закупуват на място: 1 торбичка с цветен прах ще струва 4 лв., 4 торбички – 10 лв., а 9 торбички – 20 лв.

За повече информация за предстоящата цветна експлозия в Пловдив, следете Фейсбук страницата на Фестивал на цветовете.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.