Дизела стартира от хижа Бузлуджа днес

0
 

Сподели

Shares
Катерене по билото на връх Ботев с подкрепящия екип на 14 август сутринта
Катерене по билото на връх Ботев с подкрепящия екип на 14 август сутринта

Ден 4. 15-ти август. Планинското предизвикателство на Кирил Николов-Дизела „Ком-Емине за 5 дни“ продължава!

След изключително тежкия втори ден на 13-ти август, съпроводен с по-ранно приключване заради травма и последвалото изкачване на Ботев и редица други старопланински върхове на 14-ти, Дизела продължава да напредва към Емине.
„Тази сутрин в 6.30 ч. (15-ти август) водещият планински бегач на България стартира от хижа Бузлуджа в задоволително състояние по стандартите на ултрадългите бягания. Целта за днес е достигане да гр. Котел. Ако това се изпълни, Кирил ще е на нос Емине в нощта на събота срещу неделя и ще спази графика си за рекорд по бързо преминаване по билото на Стара планина – само за 5 денонощия.“ – това съобщиха организаторите от XCoSports.

За днес точките, през които трябва да премине Дизела, са гара Кръстец, Проход на Републиката (пункт на х.Предела), проход Твърдица-Елена (пункт на х. Буковец), проход Сливен-Елена (пункт в местността Агликина поляна) и град Котел. Първите два пункта вече са зад гърба на Кирил, като през Прохода на Републиката той е минал минути след 12 ч. на обяд.

Преди старта от хижа Бузлуджа. 15 август.
Преди старта от хижа Бузлуджа. 15 август.

Припомняме, че с предизвикателството „Достигни лимита си!” Дизела иска едва за 5 дни – от 12 до 16 август 2014 г. – да пробяга близо 600 км по планинското трасе. По този начин той ще може да покрие разстоянието 14 часа по-бързо от сегашния рекорд, поставен преди почти три десетилетия.

„Достигни лимита си!”
Кирил Николов-Дизела
5 дни
Около 600 км
Средно по 120 км на ден
12-16 август 2014 г.

Кирил Николов–Дизела

Определените места за старт, почивки и финал на всеки етап са:

12 август: Връх Ком, Петрохан, Лакатник, Връх Високата Кула до с. Лесковдол, вр. Мургаш, Витиня, Ботевградски проход около паметника Арабаконак.

13 август: Паметник Арабаконак, проход Златица-Етрополе, вр. Вежен, Беклемето, вр. Ботев

14 август: Вр. Ботев, местност Узана, Шипченски проход, Бузлуджа, Кръстец (Гара Кръстец), х. Предела в Хаинбоаз, прохода Твърдица-Елена около х. Буковец

15 август: Х. Буковец, прохода Сливен – Елена в местност Агликина поляна, гр. Котел, Върбишки проход, Ришки проход.

16 август: Ришки проход, с. Рупча, с. Дъскотна, с.Топчийско, с. Козичино, пътя Бургас-Варна, нос Емине.

Повече за Дизела и предизвикателствата, пред които се изправя, можете да научите от самия него в интервюто, дадено за летния брой на списание 360°.

Всички желаещи да видят и насърчат атлета на живо са добре дошли на подкрепителните пунктове по трасето. Фенове на бягането могат да следят придвижването му и онлайн в реално време на специалния уебсайт disl.bg.

Видео от старта днес:

360° е медиен партньор на предизвикателството „Достигни лимита си!” и ще продължава да следи пробега на Дизела и новините около него. За повече информация – 360mag.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.