За планината и обувките – Kayland

0
 

Сподели

Shares

Всеки, имал досег с истинската планина, знае колко важни са обувките. Дори и да забравим за това, всяка крачка ще ни го напомня. Най-лесният начин да си осигурим сигурна стъпка в планината е да се доверим на изпитани, препоръчани модели и марки с доказано качество. Италианската фирма Kayland е добър пример в тази насока. Тя предлага висок клас туристически обувки, като залага на доказани високотехнологични материали и инвестира в развитието на собствени технологии. Определено може да се разчита на качество при тях. Те предлагат обувки за всякакъв вид туризъм, а материалите които използват, са съобразени с предназначението и метеорологичните условия, за които ви трябват.

Kayland

Kayland предлагат надеждни обувки за всяко време – летни, зимни и трисезонни. Те са подплатени с нужните мембрани, за да може кракът да диша, но в същото време и да остане сух. Точният баланс е много важен.

Обувките Kayland са за алпинизъм, планинарство, backpacking, както и мултифункционални модели. Те съчетават материал и дизайн, за да постигнат максималното удобство при конкретния модел. Развитата от тях технология за омекотяване и стабилизиране, намиращата се в петата на подметката, предлага 5 различни варианта за различни употреби. А степента на гъвкавост, допълнително допълва комфорта.

Туристически обувки Kayland Apex Guide EVO GTX

Туристически обувки Kayland Apex Guide EVO GTX
– За планински преходи от средна към висока трудност
– Велур,микрофибър,текстил и гума.
– Стелки: E.C.T. от композитни материали (Engineered Composite Technology)
– Средна част подметка: многопластов синтетичен материал,омекотяващ „ударите“ при ходене
– Подметка: Vibram® Mulaz EVO – стабилност и сигурност при всякакъв вид терени
– Мембрана: GORE-TEX® Performance Comfort – запазва по-дълго време краката сухи, водоустойчива и дишаща технология от най-високо ниво, която осигурява перфектен климат на краката – идеално съчетание за широка гама outdoor дейности. Умерено-изолационна технология, задържащата топлината на крака в нормалните граници за максимален комфорт.
– Висок гумиран борд отпред
– Усилена задна част
– Тегло: 903 гр. (за обувка 42 1/2 номер)

Повече можете да научите от Eshop-gorgona.com

В продължение на 40 години Kayland събира мнения на различни атлети и планинари, за да развие своята гама от продукти и да осигури оптималната комбинация. Мнението на опитните планинари гарантира качеството на продукта.

Удобството на обувките Kayland се дължи на цялостния им дизайн. Вътрешността е направена като реплика на човешкия крак, което осигурява комфорт и удобство.

Kayland Wandern GTX

Туристически обувки Kayland Wandern GTX
– Ново поколение hiking обувки. Високо технологични и леки
– За трудни терени и всякакви метеорологични условия
– Велур, текстил.
– Мембрана: GORE-TEX® – запазва по-дълго време краката сухи – водоустойчива и дишаща технология от най-високо ниво, която осигурява перфектен климат на краката – идеално съчетание за широка гама outdoor дейности
– Висок гумиран борд отпред
– Усилена задна част
– Подметка: Vibram® Path – създадена специално от Vibram® за Kayland, предлагаща невероятна комбинация от сцепление и издържливост при всякакви условия.
– Тегло: 720 гр. (за обувка 44 номер)

Повече можете да научите от Eshop-gorgona.com.

Туристическите обувки се правят от текстил или набук. Текстилът се използва най-вече при изработката на летни и трисезонни обувки. По-рядко може да се използва и при направата на зимни обувки, заради по-лекото му тегло. Всички знаем, че често всеки грам е от значение.

Омасленият набук минава през различни процеси на обработка, за да може да гарантира здравина и водонепропускливост. Притежава свойството термоизолация, а освен това е и доста устойчив. Използва се предимно при направата на зимни или трисезонни обувки.

Туристически обувки Kayland Explore WS GTX

Туристически обувки Kayland Explore WS GTX
– Дамски модел с изчистен дизайн
– Подходящи за hiking и трекинг
– Ввелур и текстил – дишащ, устойчив на износване (1.6/1.8мм)
– Мембрана: GORE-TEX®
– Подметка: Vibram® Motion – специално създадена от Vibram® за Kayland, подходяща за hiking и всякакви outdoor дейности
– Висок борд отпред
– Анатомична стелка, специално разработена за максимален комфорт на женският крак
– Технология IADS Motion – интегрирана подложка/стабилизатор в подметката с различна плътност за осигуряване на максимална стабилност и омекотяване
– Прецизно фиксиране в задната част на обувката към крака – посредством „език“
– Тегло: 540 гр. (за обувка 38 номер)
Повече можете да научите от Eshop-gorgona.com

Официален представител за обувките на Kayland за България е електронен магазин Gorgona.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.