75 самоделни колички в Red Bull Soapbox

1


Дата на събитието: 28.09.2014

Сподели

Shares

Да си бърз е добре, но да си скандален е дори по-добре!

За първи път Red Bull организира надпревара за самоделно направени колички и в България. За зрелищната надпревара Red Bull Soapbox, която предизвиква оригинални идеи и силни усещания, вече бяха избрани цели 75 проекта.

Red Bull Soapbox

Всяка безмоторна количка, която е одобрена за състезателна, трябва да се задвижва само от гравитацията, креативността на състезателите и може би малко Red Bull. Не са позволени никакви вътрешни и външни източници на енергия. Не е желателна появата и на модифицирани истински автомобили, булдозери, валяци или бракувани коли. Идеите за всяко превозно средство минават през въображението и ръката на ентусиазирани конструктори. Всеки шофьор може да има навигатор, но той не е задължителен. Съотборниците на шофьора могат да засилят количката, но само до стартовата линия. Щом тя пресече СТАРТ-а, вече никой не може да я бута напред. Водачите на количката трябва лесно да могат да излязат от вътрешността й при нужда.

Red Bull Soapbox

Участниците в надпреварата наистина са развихрили въображението и са дали криле на фантазията. На redbullsoapbox.bg може да се намерят качени антични дизайни както тези на „Преследвач на мумии“ и „Клеопатра“, които минават през „Файтонаре“, та чак до космическите „UFO (НЛО)“ и „Гравитрон“. Но дизайнерите ни разхождат не само в историята. Колички като „Мухата Цеце“, „Булгар-Булгар“, „Летящата къща“, „Легло на скорост“, „Дънера“ или пък „АвтомоБивол“ са истинска радост за очите на жури и ценители.

Red Bull Soapbox

Гласуване за проекти в Red Bull Soapbox
Краен срок: 10 август 2014
redbullsoapbox.bg

Red Bull Soapbox

Сега главната роля се играе от зрители и поддръжници. До 10 август включително, всеки има право да гласува за любимия дизайн и да определи фаворита си, който ще подкрепя по време на състезанието Red Bull Soapbox на 28 септември 2014 г. на бул. „Черни връх” в гр. София. От гласовете на нас, публиката, зависи славата на отборите. Най-яките три проекта ще имат възможността да получат допълнителни стимули – отборите, които ги представляват, ще бъдат посетени от професионален снимачен екип, който да направи видеоклип за тяхната подготовка. Red Bull дава възможността на конструкторите-пилоти да станат известни, а публиката може да даде тласък на тяхната интернет слава, докато те работят по своето произведение на състезателното изкуство.

Red Bull Soapbox

И още една подробност – на интерент сайта на състезанието няма да открием имената на дизайнерите, а само техните проекти. Така гласоподавателите ще се водят само от креативността на кракомобилите, а не от имената, които стоят зад тях. Всеки почитател на безмоторните самоделни колички може да гласува само веднъж, но безкрай да споделя мнението си и да коментира останалите, както и да покани приятелите си също да гласуват. След 10-ти август, вотът на публиката ще бъде публикуван и оповестен.

Red Bull Soapbox

Дали безмоторната кола ще бъде дубликат на истински автомобил, кола-пиано, огромна бебешка количка, грамаден царевичен кочан, или каквото и да е друго – тя трябва да се спусне по най-бързия и безопасен начин до ФИНАЛ-а. За да донесат настроение на публика и жури, участниците ще носят и скандални костюми, да създадат кратък скеч и дори своя музика и/или песен за състезанието. Отборът, който спечели първа награда ще замине за Световните серии по гмуркане от скали – Red Bull Cliff Diving в Рио де Жанейро, Бразилия благодарение на организаторите от Red Bull. Подгласниците ще получат съответно 2-ра награда: пътуване до Хангар 7 в гр. Залцбург, Австрия (уникален център с колекция от исторически самолети, хеликоптери състезателните автомобили на Формула 1), както и 3-та награда: 8 билета за шоуто Night of the Jumps в столичната зала Арена.

Red Bull Soapbox

Отборите се оценяват по три критерия: скорост, творчество и представяне. Затова състезателите трябва да впечатлят с артистичност, да представят по специален начин колата си и да са истински шоумени по време на състезанието. Костюмите обаче не трябва да пречат на видимостта на шофьора при спускане или да го прикрепят към количката.

Red Bull Soapbox е състезание, проведено за първи път в Белгия през 2000г. До този момент, то е обиколило над 20 държави. Навсякъде Red Bull Soapbox обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят. То е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Готови ли сте за излитане- аеродинамика и височина на управлението .Може да лети но и да спира с отличната си спирачна система.

    Пръв в задръстванията и през 2014

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.